ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φοιτητικές εκλογές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ποιοι δικαιούνται άδεια μετ' αποδοχών για να ψηφίσουν - Κεντρική Εικόνα

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι φοιτητές, για να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στο πλαίσιο των φοιτητικών εκλογών που δειξάγονται στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Σε ανακοίνωση για τις εκλογές, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ η οποία στις περυσινές εκλογές αναδείχθηκε, για 29η χρονιά, πρώτη δύναμη, αναφέρει: «Δίνουμε τη δική μας μάχη απέναντι στον μηδενισμό και την ισοπέδωση. Δίνουμε τη μάχη των ιδεών μας, κόντρα στην απαξίωση και τον λαϊκισμό».

Από την πλευρά της η Πανσπουδαστική ΚΣ, η οποία πέρυσι είχε αναδειχθεί δεύτερη δύναμη, σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Στις 18 Μάη, οι φοιτητές και οι σπουδαστές σε όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής και αντεπίθεσης στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης-Ε.Ε. και κεφαλαίου».

Για πρώτη φορά, τα αριστερά σχήματα ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ και ΑΡΔΙΝ συνεργάζονται και κατεβαίνουν μαζί στις φοιτητικές εκλογές με στόχο, όπως ανέφερε τριτοετής φοιτητής της Νομικής Αθηνών, την ισχυρή παρουσία σε όσο το δυνατόν περισσότερα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα.

Η ΠΑΣΠ, αν και έχει χάσει ποσοστά πανελλαδικά τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει να καταγράφει υψηλά ποσοστά σε ορισμένες σχολές.

Η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές πέρυσι κυμάνθηκε κοντά στο 60%.