ΔΙΕΘΝΗ

Κορυφαίο πανεπιστήμιο πρώτα δέχθηκε και μετά... διέγραψε 277 φοιτητές

Κορυφαίο πανεπιστήμιο πρώτα δέχθηκε και μετά... διέγραψε 277 φοιτητές - Κεντρική Εικόνα

Για τους Αμερικανούς, αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα πριν ανοίξουν ένα e-mail για μία απάντηση σε αίτηση εισαγωγής σε πανεπιστήμιο μπορεί να είναι βασανιστικά. Αυτό που ακολουθεί μπορεί να είναι ένα κύμα χαράς ή ένας τρόμος.

Για τους 277 φοιτητές που έκαναν αίτηση στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Κολούμπια, ένα λάθος από τη σχολή είχε ως αποτέλεσμα να βιώσουν και τα δύο συναισθήματα μέσα σε λίγη ώρα.

Το γραφείο αιτήσεων του Πανεπιστημίου ενημέρωσε κατά λάθος τους αιτούντες την Τετάρτη πως έγιναν δεκτή στο πρόγραμμα, μόνο για να το πάρουν πίσω μέσα σε μία ώρα, όπως ανέφερε το πανεπιστήμιο στο CNN.

Σύμφωνα με την αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου, Τζούλι Κόρνφελντ, επρόκειτο για «ανθρώπινο λάθος».

«Λυπούμαστε για το λάθος» ανέφερε η δήλωση της Κόρνφελντ. «Εκτιμούμε την ενέργεια και τον ενθουσιασμό που έφερε η διαδικασία εισαγωγής στους αιτούντες και λυπούμαστε για το άγχος και τη σύγχυση που προκλήθηκε από αυτό το λάθος».

Πάντως το πανεπιστήμιο δε έχει δώσει ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι προκάλεσε το λάθος, αλλά ανέφερε πως εργάζεται στο να διασφαλίσει πως δε θα επαναληφθεί.

«Εργαζόμαστε επιμελώς για να ενισχύσουμε τις εσωτερικές διαδικασίες, προκειμένου να διασφαλιστεί πως αυτό το λάθος δε θα επαναληφθεί στο μέλλον» δήλωσε η Κόρνφελντ. 

Πηγή: CNN