ΔΙΕΘΝΗ

Φρικτό ισπανικό έθιμο θανατώνει χιλιάδες κυνηγόσκυλα Galgos κάθε χρόνο (video+photos)

Φρικτό ισπανικό έθιμο θανατώνει χιλιάδες κυνηγόσκυλα Galgos κάθε χρόνο (video+photos) - Κεντρική Εικόνα

Όλοι γνωρίζουμε για το έθιμο των ταυρομαχιών αλλά και τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει γύρω από αυτή την αρχαία παράδοση και τη βιαιότητά της απέναντι στους ταύρους που στο τέλος κάθε αγώνα θανατώνονται.

Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη λιγότερο γνωστή παράδοση που σχετίζεται με τις ζωές δεκάδων χιλιάδων ισπανικών κυνηγετικών σκυλιών κάθε χρόνο. Και το χειρότερο από όλα, κανείς δεν φαίνεται να θέλει να κάνει κάτι γι 'αυτό.

Τα Galgos, όπως είναι γνωστά τα ισπανικά λαγωνικά, είναι μια αρχαία φυλή κυνηγετικών σκυλιών που κάποτε εκτρέφονταν μόνο από ισπανικές οικογένειες ευγενών. Σήμερα, αυτά τα όμορφα ζώα έχουν ξεπέσει σε “εργαλεία” που οι σύγχρονοι κυνηγοί χρησιμοποιούν με φρικιαστικό τρόπο συνήθως με την ολοκλήρωση της κυνηγετικής περιόδου.

Galgo-massacre3

Η σκληρότητα των αφεντικών ξεσπά στα σκυλιά τους εάν αυτά δεν ικανοποιήσουν τις προσδοκίες τους και νιώσουν ότι τους... ντρόπιασαν κατά την κυνηγετική περίοδο! Αυτή λοιπόν η απαράδεκτη παράδοση ωθεί τα αφεντικά των σκυλιών αυτών να ξεπλύνουν την ντροπή τους (!) βασανίζοντας και θανατώνοντας τα δύσμοιρα ζώα τους. Ωστόσο, κατά βάση πίσω από αυτή την πρακτική κρύβεται η μείωση του κόστους συντήρησης σκυλιών που θεωρούνται αντιπαραγωγικά για τους ιδικοτήτες τους.

Galgo-massacre5

Θεωρείται πιο “λογικό” να αγοράσουν ένα νέο Galgos από έναν κτηνοτρόφο για περίπου 10 ευρώ το κομμάτι, από το να ξοδεύουν χρήματα για τη σίτισή τους μέχρι την επόμενη κυνηγετική περίοδο.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν εκατοντάδες φορείς και οργανισμοί που μάχονται κατά αυτής της απαράδεκτης παράδοσης. Αποστολή τους είναι να εντοπίζουν εγκαταλελειμμένα ζώα, να τα περισυλλέγουν και να τα περιθάλπουν, ενώ παράλληλα ασκούν διώξεις κατά των ιδιοκτητών τους για βάναυση συμπεριφορά κατά των σκυλιών.

Galgo-massacre2

Galgo-massacre4