ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Μόνο μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα στηρίξει η ΔΗΜΑΡ

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Μόνο μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα στηρίξει η ΔΗΜΑΡ - Κεντρική Εικόνα

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα στηρίξει μόνο μία κυβέρνηση στην οποία θα μετέχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, δηλώνει στα Παραπολιτικά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Προσθέτει ότι για να επιβάλει τη θέση της για εθνική συνεννόηση απαιτείται η καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όποτε και αν γίνουν οι επόμενες εκλογές.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος απορρίπτει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της εθνικής συνεννόησης όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και υπογραμμίζει: «Σταθερή πρότασή μου είναι μία κυβέρνηση ευρείας κοινοβουλευτικής στήριξης με άλλον πρωθυπουργό και πρόσωπα κοινής αποδοχής. Είναι φανερό ότι για να γίνει αυτό χρειάζονται υπερβάσεις που είτε θα τις τολμήσουν τα πολιτικά κόμματα, είτε θα τις επιβάλλει ο λαός. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ συνεχίζουν να υπονομεύουν αυτή την ανάγκη υπερβάσεων, τα αδιέξοδα θα εντείνονται και η κρίση θα βαθαίνει», τονίζει.

Επαναλαμβάνει ότι η πρόσκληση για συνεργασία με το Ποτάμι ισχύει, ωστόσο σημειώνει ότι δεν είναι δυνατό να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος με ατέρμονες συζητήσεις που έχουν ταλαιπωρήσει τον χώρο της κεντροαριστεράς. «Σήμερα είναι η ώρα των πράξεων, με στόχο την ενότητα και όχι τον κατακερματισμό του ευρύτερου χώρου», λέει.

Επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό για την αναζωπύρωση της συζήτησης περί δραχμής λέγοντας ότι πρόκειται για μία καταστροφική επιλογή για τη χώρα.