ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος στη Βουλή: Η επιλογή της κυβέρνησης για εκλογές θα είναι συνδυασμένη με θεσμική κρίση

Βενιζέλος στη Βουλή: Η επιλογή της κυβέρνησης για εκλογές θα είναι συνδυασμένη με θεσμική κρίση - Κεντρική Εικόνα

Εκλογές με πρόκληση θεσμικής κρίσης από την κυβέρνηση, προέβλεψε ο πρ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή για την Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην ανακίνηση του Grexit και στο «επικίνδυνο παιχνίδι που αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα» εκτιμώντας: «Όλα αυτά θα μας οδηγήσουν, δυστυχώς, κάποια στιγμή σε μη ομαλές πολιτικές εξελίξεις».

«Χωρίς εκλογές δεν μπορεί να υπάρξει καμία λύση» είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «η επιλογή της κυβέρνησης για εκλογές θα είναι συνδυασμένη με θεσμική κρίση, με ένταση».

«Δεν θα επιτραπεί να έχουμε τέτοιου τύπου εξελίξεις. Και όσοι έχουν μία αρμοδιότητα σε μία τέτοια εξέλιξη οφείλουν να αντιδράσουν», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Μην σχεδιάζετε να σύρετε τη χώρα σε μία μακρά αναμονή μέχρις ότου υπερβούμε τον κίνδυνο πιστωτικού γεγονότος με χειρισμούς τέτοιου τύπου».

Ακόμη ο πρ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «λύση είναι μόνο η συνεργασία όλων όσοι πρέπει να συνεργαστούν στο πλαίσιο της μόνης εθνικής στρατηγικής που έχει αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμη» και ότι «χρειαζόμαστε μία άλλη κυβέρνηση στην οποία ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να συμμετέχει αν το θέλει».

Αναφερόμενος στα ΜΜΕ είπε ότι χρειάζεται «όχι επιτροπεία τύπου Μουλόπουλου, αλλά νομοθετική ρύθμιση, όχι προς όφελος της ιδιοκτησίας, αλλά προς όφελος της πολυφωνίας και των συμφερόντων των εργαζομένων». «Επείγει η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία» σημείωσε.