ΔΙΕΘΝΗ

ΤΑΙΠΕΔ: Θα ενταθεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

ΤΑΙΠΕΔ: Θα ενταθεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων - Κεντρική Εικόνα

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων συνεχίζεται κανονικά και εφέτος αναμένεται να ενταθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, ανέφερε η Εντεταλμένη Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου στα «Νέα».

Η ίδια επισήμανε ότι οι επόμενοι μήνες περιλαμβάνουν σημαντικούς και μεγάλους νέους διαγωνισμούς, που αναμένεται να συμβάλουν κατά το μεγαλύτερο μέρος στην κάλυψη του προϋπολογισμού του Ταμείου για τη διετία 2017-2018.

Ο ΔΕΣΦΑ χαρακτηρίζεται από την ίδια ως προτεραιότητα, σημειώνοντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι «σε πλήρη συνεργασία με την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο για την επίλυση νομικών ζητημάτων που έχουν τεθεί ως προς την ολοκλήρωση του προηγούμενου διαγωνισμού».

«Από τη στιγμή που θα κλείσει η αξιολόγηση, συνολικά το κλίμα για την Ελλάδα θα αλλάξει. Το είδαμε ήδη μία φορά με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης», σημείωσε.

Σύμφωνα με την ίδια, οι Έλληνες πολίτες και συνολικά το πολιτικό σύστημα έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται την σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης με την εισροή ξένων κεφαλαίων και την ενίσχυση των άμεσων επενδύσεων που έρχονται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.