ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Χ. Μπρουμίδης - Vodafone: Ενδιαφερόμαστε αλλά δεν καιγόμαστε για τη Forthnet

Μπρουμίδης-Vodafone: Σε φάση ανάκαμψης η ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών - Κεντρική Εικόνα

«Ενδιαφερόμαστε αλλά δεν καιγόμαστε για τη Forthnet» τόνισε χαρακτηριστικά για το ενδεχόμενο αύξησης της συμμετοχής του ποσοστού που κατέχει η Vodafone στη Forthnet o νέος Πρόεδρος και CEO της εταιρείας Χάρης Μπρουμίδης. Για να αποκτήσει όμως ουσιαστική αξία το ενδιαφέρον θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία στην αποτίμηση κάτι που μέχρι στιγμής δεν είναι ορατό λόγω του μεγάλου δανεισμού της, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Επίσης ο επικεφαλής της Vodafone παρουσίασε τo επενδυτικό τπλάνο για την 5ετία 2016-2020.

Σύμφωνα με το 5ετές σχέδιο η Vodafone επενδύει σε ψηφιακές υποδομές και τεχνολογίες αιχμής και συμβάλλει ενεργά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδας με ένα νέο επενδυτικό πλάνο 500 εκατ. ευρώ έως το 2020. Υλοποιώντας με επιτυχία τη στρατηγική της για την παροχή συνολικών λύσεων επικοινωνίας, η εταιρία ενισχύει διαρκώς τη θέση της στην αγορά, ενώ παράλληλα δημιουργεί αξία για την οικονομία και την κοινωνία.

Το νέο επενδυτικό πλάνο της Vodafone, αφορά στην:

• Ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς κινητής & σταθερής για την περαιτέρω στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και την παροχή νέων δυνατοτήτων στους καταναλωτές

• Ανάπτυξη υπηρεσιών τηλεόρασης για την δημιουργία του πιο ολοκληρωμένου πακέτου υπηρεσιών επικοινωνίας και ψυχαγωγίας της ελληνικής αγοράς

• Αναβαθμίσεις προϊόντων και υπηρεσιών με προγράμματα και τεχνολογίες που δίνουν αξία στον πελάτη

• Αναβάθμιση του δικτύου λιανικής της Vodafone, για τη βέλτιστη εμπειρία εξυπηρέτησης των καταναλωτών σε θέματα τεχνολογίας, αλλά και την στήριξη συνεργατών και τοπικών κοινωνιών

Ως ένας από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στον κόσμο, η Vodafone διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη που συνδέεται με την ψηφιοποίηση της οικονομίας, με επίκεντρο τα δίκτυα νέας γενιάς, το Internet of things και τις υπηρεσίες cloud. Σε όλη την Ευρώπη, η Vodafone επενδύει σε δίκτυα οπτικών ινών και mobile δίκτυα νέας γενιάς, φέρνοντας τις καλύτερες τεχνολογίες σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

«Η Vodafone τοποθετείται δυναμικά ως στρατηγικός επενδυτής σε κρίσιμες εθνικές υποδομές. Οδηγούμε την αγορά μπροστά και επενδύουμε, όπου το θεσμικό πλαίσιο στηρίζει τον ανταγωνισμό και τις τεχνολογίες με μακρινό χρονικό ορίζοντα», δήλωσε ο Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας. «Μπορούμε να συμβάλουμε στην πορεία της χώρας προς την εποχή των υψηλών ταχυτήτων και να προσφέρουμε στην οικονομία, στον τουρισμό, στις επιχειρήσεις και στους πολίτες τις καλύτερες τεχνολογίες που θα στηρίξουν την ανάπτυξη, την καινοτομία και την καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους», προσέθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η Vodafone απασχολεί 3.280 άμεσα και έμμεσα εργαζόμενους, ενώ παράλληλα στηρίζει 12.000 θέσεις στην ευρύτερη οικονομία. Ταυτόχρονα με τις επενδύσεις που ξεπερνούν το €1.5 δισ. από το 2008, η Vodafone συμβάλει θετικά και στην ελληνική κοινωνία, διαθέτοντας πάνω από 3.5 εκατ. σε κοινωνικούς σκοπούς από το 2010.

Γιώργος Καλούμενος