ΔΙΕΘΝΗ

Η Εκκλησία που χρησιμοποιεί... χέβι μέταλ για να προσελκύσει πιστούς! (video+photos)

Η Εκκλησία που χρησιμοποιεί... χέβι μέταλ για να προσελκύσει πιστούς! (video+photos) - Κεντρική Εικόνα

Δεν είναι δυστυχώς λίγοι όλοι εκείνοι που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τη μουσική heavy metal ως «μουσική του διαβόλου». Και ακόμα περισσότεροι όσοι από αυτούς αποτελούν και τον κλήρο της Εκκλησίας!

Ωστόσο, υπάρχει μια εκκλησία στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας που επέλεξε να αξιοποιήσει την μουσική αυτή ως μέσο για να διαδώσει το Λόγο του Θεού στους πιστούς της! 

Η Crash Church είναι μια ευαγγελική εκκλησία και το ποίμνιό της είναι φανατικοί φίλοι της heavy metal μουσικής οι οποίοι επικοινωνούν μέσω αυτής της "σκληρής" μουσικής με τον Θεό. 

Η εκκλησία αυτή βρίσκεται σε ένα μεγάλο γκαράζ, και μοιάζει περισσότερο με ένα υπόγειο χώρο ροκ συναυλιών παρά με χριστιανικό τόπο λατρείας. Οι "ενορίτες" είναι άκρως ασυνήθιστοι, ντύνονται στα μαύραα, φοράν αθλητικά ρούχα και έχουν τατουάζ. 

Crash-Church-heavy-metal

Ο τοπικός πάστορας Antônio Carlos Batista δεν φορά κανένα από τα γνωστά διακριτικά ενδύματα των παπάδων. αλλά προτιμά τα τζιν, τα τ-shirts και τα sneakers παπούτσια. Τα μπράτσα του είναι καλυμένα με τατουάζ εμπνευσμένα από την χριστιανική θρησκεία ενώ μια ντουζίνα από σκουλαρίκια διακοσμούν τα αυτιά του. Σε κάθε του λειτουργία δεν παραλείπει να συνοδεύσει το λόγο του με κάποιο τραγούδι της χέβι μέταλ. 

Crash-Church-heavy-metal3

Είναι πραγματικά μια διαφορετικά άποψη για τις εκκλησίες που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα...

Crash-Church-heavy-metal5