ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία για την επιλογή του CEO στην Τράπεζα Πειραιώς

Ξεκινά εκ νέου η διαδικασία για εύρεση CEO στην Τράπεζα Πειραιώς  - Κεντρική Εικόνα

Κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής υποψηφιοτήτων της Τράπεζας Πειραιώς αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της Πέμπτης, με στόχο να επιλεγεί το πρόσωπο ή δύο πρόσωπα που θα προταθούν στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας για τη θέση του CEO.

Όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, η συνεδρίαση του ΔΣ έχει οριστεί για τις 14 Δεκεμβρίου οπότε εκτιμάται ότι θα ληφθεί η τελική απόφαση και θα λήξει η διοικητική εκκρεμότητα για την Πειραιώς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τo nomination committee θα εξετάσει σήμερα μια λίστα που περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, έξι υποψηφίους και θα κληθεί να επιλέξει δύο ή στην καλύτερη περίπτωση, αν καταγραφεί ομοφωνία, έναν υποψήφιο.

Το δ.σ.της ερχόμενης εβδομάδας θα είναι το καθοριστικό μετά από έντεκα μήνες κατά τους οποίους δεν είχε επιτευχθεί συναίνεση σε ένα πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του CEO.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για βελτίωση του κλίματος μεταξύ των μερών και διάθεση συννενόησης, κάτι πάντως που μένει να αποδειχθεί στην πράξη.

Ο πρόεδρος της Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου έχει πάντως σε επίσκεψή του στη Φρανκφούρτη και σε επαφές με τον SSM, καταγράψει τις διαθέσεις των εποπτών επί της λίστας των υποψηφίων ώστε να μην προκύψει πρόβλημα από τη συγκεκριμένη πλευρά.