ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στο «σφυρί» πλοίο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας για χρέη σε... Ελβετούς

Στο «σφυρί» πλοίο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας για χρέη σε... Ελβετούς - Κεντρική Εικόνα

Δεν απέφυγε την μέγγενη του πλειστηριασμού το πλοίο Maverick Gunner ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακής εταιρείας, το οποίο κρατείται από τον περασμένο Ιούνιο σε λιμάνι της Σιγκαπούρης καθώς έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ελβετική τράπεζα Credit Suisse.

Το συγκεκριμένο πλοίο ανήκει στην εταιρεία Efploia Shipping, την οποία ίδρυσε ο εφοπλιστής Λέων Λαιμός. 

Τόσο το Maverick Gunner, όσο και το αδελφό του πλοίο Maverick Genesis (αμφότερα χωρητικότητας 80.700 dwt, κατασκευής 2010), αναμένεται να δημοπρατηθούν το προσεχές διάστημα, με την πιθανότητα να καταλήξουν σε ναυτιλιακές ελληνικών συμφερόντων να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, όπως εκτιμά το mononews.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση του Maverick Gunner καλούνται να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους και να υποβάλουν προσφορά στην αρμόδια αρχή της Σιγκαπούρης για την απόκτηση του πλοίου έως τις 19 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με αγγελία που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Straits Times.

Οι προσφορές θα πρέπει να συνοδεύονται από προκαταβολή περίπου 35.000 δολαρίων, η οποία θα επιστραφεί σε αυτούς που δεν θα αποκτήσουν το πλοίο, ενώ η εκτιμώμενη αξία των καυσίμων που περιέχει το πλοίο είναι στα 118.000 δολάρια και δεν περιλαμβάνονται στην πώληση και πρέπει να πληρωθούν από τον αγοραστή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το Maverick Genesis παραμένει αγκυροβολημένο εδώ και δύο μήνες περίπου στο Ulsan της Νότιας Κορέας, με βάση τα στοιχεία του marinetraffic.com, και αναμένεται σύντομα να βγει και αυτό σε δημοπρασία.