ΕΛΛAΔΑ

ΕΑΕΕ: Στο 7,3% έφτασε, το 2015, το προσοστό επενδύσεων της ασφαλιστικής αγοράς

ΕΑΕΕ: Στο 7,3% έφτασε, το 2015, το προσοστό επενδύσεων της ασφαλιστικής αγοράς - Κεντρική Εικόνα

Το 7,3% (η υψηλότερη τιμή που έχει λάβει διαχρονικά) έφτασε, το 2015, το ποσοστό επενδύσεων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, σύμφωνα με την ετήσια στατιστική έκθεση για το 2015 που δημοσιοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Ο δείκτης -όπως σημειώνεται- είναι διαρκώς ανοδικός με εξαίρεση το 2008 και το 2010, αλλά συνεχίζει να απέχει από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Όπως αναφέρει στο εισαγωγικό της μήνυμα στη έκθεση, η γενική διευθύντρια της Ένωσης Μαργαρίτα Αντωνάκη, η ελληνική ασφαλιστική αγορά συμβάλλει πολλαπλά στην προαγωγή της εθνικής οικονομίας αλλά και στην κοινωνική σταθερότητα μέσω της παροχής των ασφαλιστικών καλύψεων. Μέσα στο περιβάλλον της ύφεσης, το 2015, η ασφαλιστική αγορά υπέστη μείωση 6,1% στη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων σε σχέση με το 2014 , η οποία τελικά διαμορφώθηκε στα 3,7 δισ ευρώ ενώ οι αποζημιώσεις που πλήρωσε ο κλάδος παρέμειναν σταθερές φτάνοντας γι ακόμη μία χρονιά στα 2,4 δισ ευρώ. Από τη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων το 1,9 δισ ευρώ αφορά τις ασφαλίσεις κατά ζημιών και 1,8 δισ ευρώ τις ασφαλίσεις ζωής.

Ωστόσο, παρά τη μείωση στην παραγωγή ασφαλίστρων, τα κεφάλαια και οι επενδύσεις των επιχειρήσεων του ασφαλιστικού κλάδου συνέχισαν την αυξητική τους πορεία και διαμορφώθηκαν σε 3 δισ ευρώ και 13 δισ ευρώ, αντίστοιχα, γεγονός που ενισχύει τη φερεγγυότητα του κλάδου.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την ελληνική και την ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ένωσης: www.eaee.gr