ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τράπεζα κατέσχεσε δεξαμενόπλοια γνωστού Έλληνα εφοπλιστή

Τράπεζα κατέσχεσε δεξαμενόπλοια γνωστού Έλληνα εφοπλιστή - Κεντρική Εικόνα

Σοβαρά προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζει μια μεγάλη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία. Μάλιστα, εξαιτίας αυτών των προβλημάτων, δύο δεξαμενόπλοια μεταφοράς προϊόντων ασφάλτου που ανήκουν στο στόλο της κατασχέθηκαν, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν πηγές της αγοράς. Πρόκειται για την εταιρεία Newlead Holdings, συμφερόντων Μιχάλη Ζολώτα.

Ειδικότερα, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με το mononews.gr, φέρεται να έχει προχωρήσει στην κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου Katerina L (χωρητικότητας 3.300-dwt και κατασκευής 2009) λόγω χρεών που δεν έχουν διευθετηθεί, με αποτέλεσμα το πλοίο να έχει παραμείνει αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πειραιά για περισσότερες από τρεις εβδομάδες, όπου και τελεί υπό κράτηση από την Ακτοφυλακή, κατόπιν επιθεώρησης. Παράλληλα, τα 14 μέλη του πληρώματος έχουν αποχωρήσει από το πλοίο ενώ ήδη επιστρέφουν στις πατρίδες τους. 

Επιπλέον, το δεξαμενόπλοιο Nepheli (χωρητικότητας 3.400-dwt και κατασκευής 2009) έχει συλληφθεί και κρατείται στο λιμάνι του Πειραιά εξαιτίας ληξιπρόθεσμων οφειλών προς έναν “τοπικό προμηθευτή”.