ΕΥ ΖΗΝ

Σε δημοπρασία δύο έργα του Πικάσο που φιλοτεχνήθηκαν την ίδια μέρα

Σε δημοπρασία δύο έργα του Πικάσο που φιλοτεχνήθηκαν την ίδια μέρα  - Κεντρική Εικόνα

Δύο έργα του Πάμπλο Πικάσο που απεικονίζουν νεκρή φύση, και τα οποία ζωγράφισε την ίδια μέρα, τίθενται σε δημοπρασία στο Λονδίνο, κατά την οποία θα πουληθούν επίσης έργα του Αμεντέο Μοντιλιάνι, του Κλοντ Μονέ, του Βασίλι Καντίνσκι και του Πάουλ Κλέε.

Πρόκειται για τους πίνακες «Nature morte» και «Nature morte aux volets verts», που ζωγράφισε στις 29 Δεκεμβρίου του 1946. Η αξία του κάθε πίνακα υπολογίζεται στα 2,5 με 3,8 εκατομμύρια ευρώ και θα δημοπρατηθούν στις 22 Ιουνίου από τον οίκο Κρίστις.

«Δίνεται μια καταπληκτική εικόνα για τον τρόπο δουλειάς του Πικάσο. Σπάνια βλέπουμε ένα ζευγάρι έργων ζωγραφισμένα την ίδια μέρα», δήλωσε, σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο Τζέι Βίντσε, επικεφαλής του τμήματος Ιμπρεσιονιστικής και Μοντέρνας Τέχνης του οίκου Κρίστις στο Λονδίνο.

Αντίστοιχα ο πίνακας του Μοντιλιάνι με το πορτραίτο της «Madame Hanka Zborowska» εκτιμάται στα 6,5 με 9 εκατ. ευρώ, ενώ ο πίνακας του Μονέ «L'Ancienne rue de la Chaussée, Argenteuil», υπολογίζεται ότι θα πουληθεί στα 5,8 με 8,4 εκατ. ευρώ.