ΕΥ ΖΗΝ

Αναβίωση της Atari μέσω Internet of Things

Αναβίωση της Atari μέσω Internet of Things - Κεντρική Εικόνα

Την αναβίωση του, θρυλικού στο χώρο της τεχνολογίας, ονόματος της προσπαθεί να πετύχει η Atari μέσα από τον τομέα του «Internet of Things»- των «έξυπνων» οικιακών συσκευών για σύγχρονα, διασυνδεδεμένα σπίτια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε συνεργασία με τη SIGFOX για την ανάπτυξη μιας σειράς νέων, διασυνδεδεμένων «έξυπνων» συσκευών, βασισμένων στο ιστορικό brand της Atari.

Η συνεργασία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, θα συνδυάσει το brand και τη δημιουργική δύναμη της Atari με την «πρόταση» της SIGFOX πάνω στη διασύνδεση του πραγματικού κόσμου με το Ίντερνετ μέσω απλών, αξιόπιστων και χαμηλού κόστους λύσεων. Η SIGFOX λειτουργεί σε 18 χώρες, με το δίκτυό της να καταγράφει 7 εκατ. συσκευές, προσβλέποντας στην ανάπτυξη ενός παγκόσμιου, συνεχούς δικτύου που παρέχει διασυνδεσιμότητα σε δισεκατομμύρια αντικείμενα/ συσκευές.

Η συνεργασία αυτή θα καλύπτει ένα μεγάλο εύρος προϊόντων της Atari, από τα πολύ απλά στα πολύ εξελιγμένα, «παρέχοντας στους πελάτες έναν εύκολο τρόπο να ξέρουν ανά πάσα στιγμή πού είναι οι συσκευές και ποια η κατάστασή τους». Η αρχική γραμμή παραγωγής θα επικεντρώνεται σε κατηγορίες όπως το σπίτι, τα κατοικίδια, το lifestyle και η ασφάλεια. Μέσω σύνδεσης στο παγκόσμιο δίκτυο της SIGFOX, τα προϊόντα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα «επωφελούνται από τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα: Πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας και μια απλή λύση που δεν απαιτεί τοπική διασυνδεσιμότητα Ίντερνετ και pairing. Μόλις η μπαταρία μπει στο αντικείμενο, αυτό συνδέεται άμεσα με το δίκτυο».