ΕΥ ΖΗΝ

Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ ψηφίζει Σκιάθο!

Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ ψηφίζει Σκιάθο! - Κεντρική Εικόνα

 Στη Σκιάθο βρίσκεται, από χθες, η βασιλική οικογένεια του Κατάρ, για να περάσει ένα μέρος των καλοκαιρινών της διακοπών. Η περίφημη θαλαμηγός "Αλ Μιρκάμπ", που ανήκει στον σείχη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι, αγκυροβόλησε στο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων.

    Το υπερπολυτελές κότερο (με τον χαρακτηριστικό σκούρο μπλε χρωματισμό του) έχει προσορμήσει στα ανοιχτά της παραλίας «Μάραθα», κάτω από το ξενοδοχείο «Σκιάθος Παλλάς», ενώ μέλη της βασιλικής οικογένειας βγαίνουν στη στεριά με ταχύπλοα -όπως συνηθίζουν και άλλες χρονιές που επισκέπτονται τη Σκιάθο- και απολαμβάνουν τις διακοπές τους.

    Στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, έχει φθάσει και το ιδιωτικό αεροσκάφος του σείχη του Κατάρ, ένα AirBus A320, που μετέφερε μέλη της βασιλικής οικογένειας και το οποίο στις 3 μετά το μεσημέρι θα αναχωρήσει για το Παρίσι.

    Η άφιξη του σεΐχη Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι έγινε χθες -μέσω ενημέρωσης του υπουργείου Εξωτερικών- και ο υψηλός επισκέπτης κατευθύνθηκε αμέσως στη θαλαμηγό του που βρίσκετια στο νησί εδώ και 3 ημέρες- προερχόμενη από την Μύκονο- κάτω από το «Σκιάθος Παλλάς».

    Σύμφωνα με το περιοδικό "Forbes" το σκάφος του σείχη, που προκαλεί τον θαυμασμό, ναυπηγήθηκε το 2008 στη Γερμανία. Κόστισε τότε 300.000.000 ευρώ, είναι το έκτο μεγαλύτερο στον κόσμο, το 3ο ακριβότερο που κατασκευάσθηκε ποτέ και χαρακτηρίσθηκε ως το καλύτερο εκείνης της χρονιάς. Εχει μήκος 133 μέτρα, 51 άτομα πλήρωμα, διαθέτει 12 σουίτες, δύο πισίνες, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, τζακούζι και αίθουσα κινηματογράφου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεΐχης -που έχει διατελέσει και πρωθυπουργός του Κατάρ, είναι λατρης της Σκιάθου και επισκέπτεται κάθε χρόνο το νησί- θα αναχωρήσει την Παρασκευή το βράδυ.