ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Mercedes Benz Hellas στηρίζει τους Ελληνες μαθητές που φτιάχνουν τη Formula του αύριο

Η Mercedes Benz Hellas στηρίζει τους Ελληνες μαθητές που φτιάχνουν τη Formula του αύριο - Κεντρική Εικόνα

Η Mercedes-Benz, στηρίζει παγκοσμίως την εξέλιξη σε κάθε πεδίο. Είναι πάντα αρωγός σε εξαιρετικές προσπάθειες, κυρίως όταν αυτές προέρχονται από ταλαντούχους νέους.

Ετσι και στην περίπτωση του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Τεχνολογίας Formula 1 in Schools, η Mercedes Benz Hellas στέκεται δίπλα στους Έλληνες νέους και είναι υπερήφανος, χορηγός της ομάδας ΙNFINITE RACING.

Η 5μελής ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη της Θεσσαλονίκης κέρδισε τους Πανελλαδικούς Τελικούς και θα είναι η μία εκ των δύο ομάδων που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Διεθνή Διαγωνισμό στο Όστιν του Τέξας.

Ο Διαγωνισμός “F1 in Schools” είναι ο μεγαλύτερος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά . Πραγματοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες, με τη συμμετοχή πάνω από 17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών.

Το αντικείμενο του Διαγωνισμού είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή μιας μικρογραφίας αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1. Δουλεύοντας σε ομάδες 3-6 μελών, ο καθένας αναλαμβάνει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους, προετοιμάζει ένα αναλυτικό πλάνο ενεργειών & διαχείρισης πόρων και αναζητά ενεργά υποστηρικτές της προσπάθειάς τους. Με τον τρόπο αυτό, η εκπαίδευσή τους σε διάφορους τομείς γίνεται με τον πιο διασκεδαστικό γι’ αυτούς τρόπο, ενώ πέραν της μαθησιακής πλευράς προάγεται σθεναρά η ομαδικότητα και η συνεργασία.