ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ρουκέτα» Σκουρλέτη στο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Το πρόγραμμα δεν βγαίνει - Τι απάντησε ο Παππάς

«Ρουκέτα» Σκουρλέτη στο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Το πρόγραμμα δεν βγαίνει - Τι απάντησε ο Παππάς - Κεντρική Εικόνα

Σε λάθη κατά την πορεία της διαπραγμάτευσης αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη συμφωνία για την οποία σημείωσε πώς είναι ακραία νεοφιλελεύθερης αντίληψης. Σύμφωνα με τον ίδιο η πατρότητάς της δεν πρέπει να υιοθετηθεί.

Αναφερόμενος στην περίοδο της διαπραγμάτευσης έκανε λόγο για την ύπαρξη πολλών πολιτικών κέντρων και διαρροές "από δικά μας κέντρα" σε βάρος δικών μας ανθρώπων. 

Επιπλέον, σημείωσε ότι πολλές μάχες τις έδωσε ο καθένας μόνος του και όχι όλοι μαζί, και είναι ενδεικτικό ότι δεν υπήρχαν δηλώσεις συμπαράστασης κάτι που δεν πρέπει να επαναληθφεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία έχει πολλές αναγνώσεις. Αν δεν απαντηθούν ορισμένες πτυχές της όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και το χρέος, τότε «κανείς που εκτιμάει την ειλικρίνεια δε μπορεί να πει ότι αυτό το πρόγραμμα βγαίνει. Δεν μπορεί να γίνουμε φορείς μιας ακραίας νεοφιλελευθερης αντίληψης, δεν μπορούμε να μην ομολογούμε ότι είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε συμβιβασμούς, δεν μπορούμε να υιοθετούμε την πατρότητα του προγράμματος».

Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις, τόνισε ότι «αυτό που μας δεσμεύει είναι όσα είπαμε τον Σεπτέμβριο (του 2015) στον λαό. Δεν ήταν παραχώρηση του 17% της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ σε αυτά που μας έδωσε εντολή να κάνουμε ο ελληνικός λαός». 

Σημειώνεται ότι το τελευταίο αποτελεί αιχμή προς την κατεύθυνση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα με τον οποίο ο κ. Σκουρλέτης βρίσκεται σε αντιπαράθεση.

 

«Τα νεοφιλελεύθερα προγράμματα δεν εξασφαλίζουν περίθαλψη σε ολους»


Απάντηση έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς από το βήμα του συνεδρίου, λέγοντας πως διαφωνεί ότι πρόκειται για ένα ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα. 

«Τα ακραία νεοφιλελεύθερα προγράμματα δεν εξασφαλίζουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους», ανέφερε ο κ. Παππάς και τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει το αυτομαστίγωμα και οτι το κόμμα πρέπει να γίνει αντάξιο της κοινωνίας.

«Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε στο τιμόνι της χώρας», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι «δεν θα μας επιβάλλουν οι αντίπαλοί μας να πουμε ότι ντρεπόμαστε που τους νικήσαμε. Θα τελειώσουμε οριστικά με την αριστερά που αυτομαστιγώνεται. Όχι με την αριστερά που κάνει την αυτοκριτική της. Να την κάνει όμως στον καμβά της ιστορικής της δικαίωσης».

«Μακριά από εμάς μια ανάλυση που αρνείται να δει τα προβλήματα αλλά χωρίς την κυβέρνησή μας θα είχε επωφεληθεί ο λαός από τις 100 δόσεις;» διερωτήθηκε.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «το άγχος των αντιπάλων μας είναι να φύγουμε και να ζητήσουμε συγγνώμη που κυβερνήσαμε. Αυτή τη χάρη δεν θα τους την κάνουμε».