ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Και τώρα, αγώνας δρόμου για τη σωτηρία της Μαρινόπουλος

Μαρινόπουλος: Από τριμελές συμβούλιο εκδικάζεται η αίτηση εξαίρεσης της Καρυπίδης - Κεντρική Εικόνα

Μέχρι αύριο 30 Σεπτεμβρίου πρέπει να κατατεθεί στο δικαστήριο η συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος για υπαγωγή της στο άρθρο 106 β&θ του Πτωχευτικού Κώδικα

Αυτό είναι το επόμενο σημαντικό βήμα  στη διαδικασία ολοκλήρωσης του μεγαλύτερου επιχειρηματικού deal διάσωσης επί ελληνικού εδάφους. Και αυτό γιατί ενδεχόμενη καθυστέρηση ολίγων ημερών στην κατάθεση της αίτησης σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν νέοι υπολογισμοί και να ληφθούν υπόψη τα ισοζύγια του Ιουλίου (σ.σ. η συμφωνία εξυγίανσης έχουν υπολογιστεί με βάση τα ισοζύγια Ιουνίου).

"Θα καταθέσουμε την Παρασκευή. Θα προλάβουμε". Αυτό έλεγε αργά χθες το βράδυ, λίγο μετά την υπογραφή των κειμένων της συμφωνίας , πηγή που μετείχε στις πολύμηνες διαπραγματεύσεις.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, δηλαδή να κατατεθεί μέχρι αύριο στο δικαστήριο η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 196 β&θ, από εχθές αργά το βράδυ έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου ώστε οι συναινούντες στο σχέδιο εξυγίανσης πιστωτές της Μαρινόπουλος να υπογράψουν την Επιστολή Συναίνεσης, μαζί με την Συμφωνία Εξυγίανσης. Ήδη ποσοστό άνω του 70% των προμηθευτών της Μαρινόπουλος έχει πει κατ’ αρχήν ναι στο σχέδιο εξυγίανσης, "κλειδώνοντας” έτσι το απαιτούμενο 60% του συνόλου των πιστωτών και του 40% των ενέγγυων πιστωτών, που απαιτείται για να υποβληθεί στο δικαστήριο αίτηση για υπαγωγή της Μαρινόπουλος στα άρθρα 106 β&θ.