ΑΓΟΡΕΣ

Πάνω από 800 εκατ. ευρώ προσέλκυσε το ομόλογο της Capital του ομίλου Μαρινάκη

Πάνω από 800 εκατ. ευρώ προσέλκυσε το ομόλογο της Capital του ομίλου Μαρινάκη - Κεντρική Εικόνα

 

Τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον υπήρξε για το ομόλογο της CPLP Shipping Holdings του ομίλου Μαρινάκη καθώς οι εγγραφές ξεπέρασαν τα 800 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για σημαντική υπερκάλυψη του ζητούμενου ποσού άντλησης σχεδόν κατά 6 φορές.

Το ναυτιλιακό ομόλογο του Βαγγέλη Μαρινάκη ξεπέρασε το αμέσως προηγούμενο που είχε εκδοθεί από την Costamare του Κωστή Κωνσταντακόπουλου. Η ζήτηση που υπήρξε για εκείνο μεταφράστηκε σε προσφορές 665 εκατ. με το τελικό ποσό άντλησης να είναι στα 100 εκατ. ευρώ.

Η τωρινή έκδοση του ναυτιλιακού ομίλου Μαρινάκη έσπασε το φράγμα των 800 εκατ. ευρώ αντλώντας μάλιστα 50% περισσότερα κεφάλαια (150 εκατ.).

Η ευρύτατη αποδοχή που είχε στο επενδυτικό κοινό το νέο ναυτιλιακό ομόλογο, το φέρνει από πλευράς προσφορών που υποβλήθηκαν σε μία από τις πλέον επιτυχημένες ομολογιακές εκδόσεις (συνολικά 17 ως τώρα) οι οποίες έχουν γίνει με φόντο την αγορά των εταιρικών ομολόγων που είναι διαπραγματεύσιμα στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας. Μία αγορά που αυτές τις μέρες συμπλήρωσε πέντε χρόνια ζωής.

Εφοπλιστικός όμιλος Μαρινάκη

Για το ρεκόρ του νέου ομολόγου μέτρησε καταφανώς το brand του εφοπλιστικού ομίλου του Βαγγέλη Μαρινάκη και συνάμα η ισχυρή οικονομική οντότητα που εκφράζεται από την εισηγμένη στο Nasdaq Capital Product η οποία είναι και εγγυήτρια της έκδοσης.

Το ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον για το σταθερού επιτοκίου, 5ετές ναυτιλιακό ομόλογο, εκτιμόταν εξαρχής ότι θα οδηγούσε σε υπερκάλυψη του ζητούμενου ποσού, που έχει «πλαφόν» τα 150 εκατ. ευρώ.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, πιστεύεται ότι και η τελική τιμολόγηση για το ετήσιο επιτοκιακό «κουπόνι» θα διαμορφωθεί στο κάτω άκρο του καθορισμένου εύρους των αποδόσεων, που κινούνται από το 2,6% έως το 3%.

Tο βιβλίο προσφορών άνοιξε την Δευτέρα το πρωί και έκλεισε πριν από λίγο.