ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις: Από τις 24 Ιουνίου οι πληρωμές Ιουλίου – Ανατροπές στα επιδόματα λόγω νέων αντικειμενικών (Video)

Συντάξεις: Από τις 24 Ιουνίου οι πληρωμές Ιουλίου – Ανατροπές στα επιδόματα λόγω νέων αντικειμενικών (Video) - Κεντρική Εικόνα

Από την Πέμπτη 24 Ιουνίου έως και την Τρίτη, 29 Ιουνίου θα πληρωθούν αυτόν τον μήνα οι δικαιούχοι κύριων και επικουρικών συντάξεων Ιουλίου.

Την ίδια στιγμή, με την αύξηση των τιμών χιλιάδες νοικοκυριά κινδυνεύουν να χάσουν τα επιδόματα τα οποία χορηγούνται ανάλογα με το ύψος της αντικειμενικής αξίας της ακίνητης περιουσίας τους.

Την πληρωμή αναδρομικών σε 10.000 κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων (που αφορούν σε υποθέσεις υψηλής πολυπλοκότητας αναφορικά με τον προσδιορισμό των δικαιούχων), καθώς και την επιστροφή των ποσών που παρακρατήθηκαν από τις συντάξεις χηρείας Ιουνίου περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ο προγραμματισμός των καταβολών από υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεωνe-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ για την εβδομάδα 14-18 Ιουνίου.

Πιο αναλυτικά, αύριο Τρίτη 15 Ιουνίου δίνονται σε 5.100 δικαιούχους οι επιστροφές των ποσών που παρακρατήθηκαν από τις συντάξεις χηρείας Ιουνίου.

•Πέμπτη 24 Ιουνίου

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Τράπεζες, ΟΤΕ

ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9

•Παρασκευή 25 Ιουνίου

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Τράπεζες, ΟΤΕ

ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8

•Δευτέρα 28 Ιουνίου

ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ

•Τρίτη 29 Ιουνίου

Δημοσίου, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ

Αντικειμενικές αξίες: Πώς επηρεάζουν φόρους ακινήτων και επιδόματα

Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών επηρεάζει περίπου φόρους και τέλη που επιβάλλονται στα ακίνητα, ενώ η αύξηση των τιμών ζώνης στο μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας αναμένεται να αφήσει εκτός επιδομάτων και φοροαπαλλαγών χιλιάδες φορολογούμενους.

Η χορήγηση πολλών επιδομάτων συνδέεται με την αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας η οποία δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από συγκεκριμένα όρια ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου.

«Από τα επιδόματα και το ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) και το επίδομα στέγασης ένα από τα κριτήρια είναι η αξία της ακίνητης περιουσίας. Η αντικειμενική αξία που θα πρέπει να έχει κάποιος για να πάρει το επίδομα στέγαδης θα πρέπει να είναι μέχρι 120.000 ευρώ για παράδειγμα», ανέφερε ο φοροτεχνικός κ. Παναγιώτης Παντελής.