ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α: Στροφή 180 μοιρών με την εκλογή του νέου της Προέδρου, κου Νίκου Παπάτσα του EFA GROUP

Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α: Στροφή 180 μοιρών με την εκλογή του νέου της Προέδρου, κου Νίκου Παπάτσα του EFA GROUP - Κεντρική Εικόνα

 

180Ο μοίρες στροφή κάνει η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α), όπου μετά από Τακτική Γενική Συνέλευση εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο με τον Νίκο Παπάτσα του Ομίλου EFA Group να αναλαμβάνει την Προεδρία, διαδεχόμενος τον Ευάγγελο Βερονικιάτη της TERRA SPATIUM

Ο Νίκος Παπάτσας, Αντιπρόεδρος και Senior Partner του EFA GROUP,  του μεγαλύτερου αμυντικού ομίλου στην Ελλάδα με εξαγωγές πάνω από το 90% σε όλον τον κόσμο, εμφανίστηκε ενωτικός με σημαία του όμως την εξωστρέφεια και τον καθαρό ανταγωνισμό επί ίσοις όροις.

Ένα στοιχείο που βάρυνε στην εκλογή του Ν.Παπάτσα, έναντι του συνυποψηφίου του Γιώργου Τρουλλινού της Intracom Defense, είναι το γεγονός ότι υποστήριξε την ενίσχυση του εξαγωγικού χαρακτήρα των ελληνικών εταιριών, καθώς και την ανάγκη μείωσης του κόστους παραγωγής σε αντίθεση με τις πιο  παραδοσιακές «τεχνικές».

Γνωρίζοντας την εξωστρεφή στρατηγική του Ομίλου EFA GROUP και της THEON SENSORS, αντιλαμβανόμαστε ότι ο νέος Πρόεδρος  της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α, θα θελήσει να εκσυγχρονίσει την Ένωση και να βοηθήσει την ελληνική αμυντική βιομηχανία όχι μόνο να αναλαμβάνει κατασκευαστικό έργο, αλλά μετά αυτό το έργο να το μετουσιώνει σε περισσότερες δουλειές και εξαγωγές.

Μια εταιρία επειδή έχει ένα συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων, δεν θα πρέπει να υποχρεούται το ελληνικό κράτος να της αναθέσει έργα. Αυτή η νοοτροπία, αναχαίτισε κάποιες ελληνικές καλές εταιρείες, από το να γίνουν πραγματικά ανταγωνιστικές και παγκόσμιες.

Είναι ξεκάθαρη η νέα πλεύση για ανανέωση και πλήρη εκσυγχρονισμό της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α υπό όρους πλήρους ανταγωνισμού και εξωστρέφειας.