ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Folli Follie: Ενώπιον ανακρίτριας για 5 κακουργήματα η οικογένεια Κουτσολιούτσου

Folli Follie: Ενώπιον ανακρίτριας για 5 κακουργήματα η οικογένεια Κουτσολιούτσου - Κεντρική Εικόνα

Η δικαστική τύχη της οικογένειας Κουτσολιούτσου κρίνεται πιθανόν σήμερα, εφόσον τελικά απολογηθούν ενώπιον της ανακρίτριας, για βαρύτατα αδικήματα σχετικά με τους καταγγελλόμενους ως πλασματικούς οικονομικούς ισολογισμούς της Folli Follie, την εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού και τις πλαστογραφίες τραπεζικών εγγράφων που, κατά τα κατηγορητήρια, οδήγησαν την εταιρία και τους επενδυτές της στην οικονομική καταστροφή.

Η 35η τακτική ανακρίτρια Αθηνών έχει συντάξει ένα βαρύτατο κατηγορητήριο, για κακουργηματικές πράξεις που ενέχουν τον κίνδυνο ακόμα και προσωρινής κράτησης. Παραμένει πάντως άγνωστο αν τελικά θα απολογηθούν σήμερα ή όχι.

Στα ανακριτικά γραφεία θα βρεθούν πάντως, σύμφωνα με το capital.gr, ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσιλιούτσος, η σύζυγος του Καίτη, ο γιος τους Τζώρτζης, που είναι μεταξύ των συνολικά για 30 κατηγορουμένων για την υπόθεση.

Με αργούς ρυθμούς

Οι κατηγορίες 

Τα βασικά αδικήματα είναι κακουργήματα και:

Οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος θα απολογηθούν για πέντε κακουργήματα  που είναι "απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση, και πλαστογραφία".

Η Καίτη Κουτσολιούτσου θα απολογηθεί για τρία κακουργήματα  (απάτη, ξέπλυμα, χειραγώγηση).

Η πρώτη ποινική δίωξη (για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος) σε βάρος της οικογένειας ασκήθηκε το Δεκέμβριο του 2018. Από τότε τους έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Ακόμα 11 εμπλεκόμενοι διώχθηκαν ποινικά για τις ίδιες κατηγορίες: ο οικονομικός διευθυντής, ο διευθυντής του λογιστηρίου της εταιρείας, ακόμα τρία μέλη του ΔΣ την επίδικη περίοδο, ο επικεφαλής της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία και ο ορκωτός λογιστής που φέρεται να παρουσίασε παραποιημένα οικονομικά στοιχεία στον ισολογισμό του 2017. Και σε αυτούς απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.