ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Κράνης - Η αποκάλυψη που είχε κάνει η Ξένη Δημητρίου

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Κράνης - Η αποκάλυψη που είχε κάνει η Ξένη Δημητρίου - Κεντρική Εικόνα

Την παραίτηση του υπέβαλε το πρωί της Δευτέρας ώρα ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κράνης έχει στείλει επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό, όπου εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση και έχουν να κάνουν με τις επιστημονικές του υποχρεώσεις. 

Ο Δημήτρης Κράνης αποτελεί το δεύτερο στέλεχος της κυβέρνησης που υποβάλει την παραίτησή του, καθώς υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου μία εβδομάδα, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για τα θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, ο Γεράσιμος Θωμάς, προκειμένου να αναλάβει Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης.

Η παραίτηση του κ. Κράνη, έρχεται να προστεθεί στη μακρά συζήτηση που γίνεται για ενδεχόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όταν ο Δημήτρης Κράνης βρισκόταν στον Άρειο Πάγο που αποφάσιζε για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Στην αποκάλυψη ότι την ημέρα που ο Άρειος Πάγος επρόκειτο να αποφασίσει για τον τρόπο εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis, εκεί ήταν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και πρώην υψηλόβαθμος εισαγγελέας Δημήτρης Κράνης, προέβη η Ξένη Δημητρίου κατά την κατάθεσή της για πέμπτη μέρα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής (14/05/2020).
 
Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή Δώρας Αυγέρη, η πρώτην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επεσήμανε ότι είδε τον υφυπουργό να "χαριεντίζεται" με τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρώδη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ορθότητα της εξαίρεσης του Δημήτρη Τζανακόπουλου από την Επιτροπή επειδή την είχε συναντήσει στο γραφείο της η Ξενη Δημητρίου ανέφερε: "Δεν είναι ασυνήθιστο να επισκέπτεται ένας πολιτικός τον Άρειο Πάγο. Για παράδειγμα φέτος την Τσικνοπέμπτη πήγα στον Άρειο Πάγο για το αντίγραφο της κατάθεσης μου. Εκείνη την ημέρα θα έπαιρναν απόφαση για τον τρόπο κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων. Εκεί είδα τον υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Κράνη να χαριεντίζεται με τον δικαστικό κ. Κατσιρώδη. Αργότερα είδα τον κ. Κράνη με μια δημοσιογράφο. Εγώ από αυτό να βγάλω συμπέρασμα; Δεν το κάνω." είπε χαρακτηριστικά.