ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Ο νόμος για τις διαδηλώσεις θα εφαρμοστεί - Η αστυνομία θα εκπαιδευτεί

Χρυσοχοΐδης: Ο νόμος για τις διαδηλώσεις θα εφαρμοστεί - Η αστυνομία θα εκπαιδευτεί - Κεντρική Εικόνα

 

«Ο νόμος για τις συναθροίσεις θα εφαρμοστεί και θα εκπαιδεύσουμε και την αστυνομία στην εφαρμογή του», δήλωσε στον ΣΚΑΪ το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδη, την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες για υπέρμετρη βία από πλευράς αστυνομίας κατά την διάρκεια των χθεσινών κινητοποιήσεων.

Απαντώντας στον Νίκο Βούτση και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που του απέδωσαν ευθύνες για την αντιμετώπιση της χθεσινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα ο Μ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «ορισμένοι άνθρωποι νομίζουν ότι βρίσκονται σε άλλες εποχές, στις δεκαετίες του 40 και του 50».

Όπως είπε ο αστυνομικός που βρισκόταν στο προαύλιο της βουλής με έναν ασύρματο  συντόνιζε τις αστυνομικές δυνάμεις και δεν έπαιξε κάποιο άλλον ρόλο.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι αστυνομικοί δεχτήκαν επίθεση από χίλια άτομα που μπήκαν στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ χτυπώντας ανελέητα τις αστυνομικές δυνάμεις που αναγκάστηκαν να ρίξουν χημικά αλλά όχι πολλά.

Ακόμη επιβεβαίωσε το επεισόδιο με τον αξιωματικό που έχει αποσπαστεί στον ΣΥΡΙΖΑ και εμπόδισε τη σύλληψη ενός διαδηλωτή που προκάλεσε επεισόδια.