ΔΙΕΘΝΗ

Σε ποιες φίρμες πολυτελείας προτιμούν να... σερφάρουν οι καταναλωτές

Σε ποιες φίρμες πολυτελείας προτιμούν να... σερφάρουν οι καταναλωτές - Κεντρική Εικόνα

Οι καταναλωτές επισκέφθηκαν ιστοσελίδες πολυτελών brand 185.200.000 φορές τους τελευταίους 12 μήνες, ένας αριθμός μειωμένος κατά 11,2% σε σχέση με το 2014, σύμφωνα με μια νέα έκθεση με τίτλο “Trend Report: Luxury Brands Online” που δημσιοποιήθηκε από το PMX Agency.

Ενώ όμως οι επισκέψεις των καταναλωτών έχουν περιοριστεί σε τέτοιου είδους ιστοσελίδες, πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των πολυτελών αγαθών αύξησαν τις δυνατότητές τους στο διαδίκτυο επιδιώκοντας να απαντήσουν στις αυξανόμενες τάσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου και των online αγορών.

Στο σύνολο της online αγοράς, το μεγαλύτερο μερίδιο αποσπούν οι εταιρείες Ralph Lauren και Michael Kors με 19,2 και 18,5% αντίστοιχα. Συγκεκριμένα στην Ralph Lauren αντιστοιχεί περίπου μία στις πέντε επισκέψεις στην κατηγορία πολυτελείας, και έπεται η Michael Kors.

Για τα ευρωπαϊκά πολυτελή brand, όπως Louis Vuitton, Gucci, Chanel, Burberry, Hermès και Christian Louboutin, το μερίδιο αγοράς είναι κάτω από 10%. Ακόμα πιο χαμηλά είναι τα μερίδια ονομάτων όπως Versace, Dior, Ferragamo, Prada, Saint Laurent, Armani και άλλα, που δεν υπερβαίνουν ποσοστά της τάξης του 1-1,5%.

Μαζί οι 10 πρώτες φίρμες αντιπροσωπεύουν το 78,5 % της «κίνησης» στο διαδίκτυο για ολόκληρη την κατηγορία πολυτελείας.

Διαφορετική είναι η εικόνα των χρηστών κινητού τηλεφώνου, όπου η εταιρεία προϊόντων αξεσουάρ MCM έχει μερίδιο 61%, και ακολουθείται από την Michael Kors με 60% και την Louis Vuitton με 58%.

Για να εξερευνήσουν τις πολυτελείς μάρκες, οι καταναλωτές στρέφονται συχνά προς τις μηχανές αναζήτησης σε ποσοστό 51,6%, εκ των οποίων το 54 % των αναζητήσεων είναι οργανικές και 46 % πληρωμένες. Η αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση, καθώς χρησιμοποιούνται από το 6,6 των καταναλωτών, κυρίως μέσω Facebook.