ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μεγάλη δωρεά στους μαθητές από τον Όμιλο Olympia

Μεγάλη δωρεά στους μαθητές από τον Όμιλο Olympia - Κεντρική Εικόνα

 

Με το κλείσιμο των σχολείων και την έναρξη της διαδικασίας της τηλε-εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας ήρθε αντιμέτωπο με ένα σοβαρό θέμα, που αφορούσε στην έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού για χιλιάδες μαθητές.

 Η χαρτογράφηση των αναγκών των μαθητών ξεκίνησε άμεσα από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και τις εταιρίες δωρητές σε συνεργασία με το γραφείο της Υπουργού, Νίκης Κεραμέως. Σταδιακά η εικόνα άρχισε να συντίθεται και να προσδιορίζονται οι ακριβείς ανάγκες σε όλη την επικράτεια, εντοπιζόμενες κυρίως σε υποβαθμισμένες περιοχές.

Έτσι, η εταιρία PUBLIC-MediaMarkt θα παραδώσει 3.230 συσκευές τεχνολογίας, laptops και tablets, για την κάλυψη των αναγκών των δημόσιων σχολείων για τις ασθενέστερες οικονομικά περιοχές. Παράλληλα η SUNLIGHT, θα παραδώσει 770 laptops σε 364 δημόσια σχολεία στους δήμους Καβάλας, Ξάνθης και Κομοτηνής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Όμιλος Olympia είναι σε επικοινωνία και με το Υπουργείο Υγείας για τη στήριξη της μεγάλης προσπάθειας αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Με την πληθώρα δωρεών, που καθημερινά υλοποιούνται, είναι σαφές ότι εν μέσω της πανδημίας ενεργοποιούνται αντανακλαστικά και αναδεικνύονται λειτουργίες που μόνο αισιόδοξες μπορούν να είναι για μια χώρα που επί δεκαετίες ήρθε αντιμέτωπη με μία διαλυτική οικονομική κρίση.