ΔΙΕΘΝΗ

Ευφάνταστος Τραμπ: Πρότεινε ενέσεις με απολυμαντικό και έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία - «Θα το τσεκάρετε, ε;» (Video)

Ευφάνταστος Τραμπ: Πρότεινε ενέσεις με απολυμαντικό και έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία - «Θα το τσεκάρετε, ε;» (Video) - Κεντρική Εικόνα

Ανήκουστα κι όμως πραγματικά ήταν όσα ακόυστηκαν σε συνέντευξη τύπου διά στόματος του αμερικανού προέδρου Νόνταλντ Τραμπ την Πέμπτη (23/04) σχετικά για την εξέλιξη της πανδημίας.

Πραγματικά τα είπε, αλλά πολύ ψεύτικα για να τα πάρει στα σοβαρά κάποιος νοήμονας άνθρωπος. Ο Τραμπ λοιπόν πρότεινε -απολύτως σοβαρά- την θεραπεία του κορωνοϊού με ένεση απολυμαντικού.

Σύμφωνα με το BBC, την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε "Μπορώ να φανταστώ το απολυμαντικό να σκοτώνει τον ιό μέσα σε ένα λεπτό. Σε ένα λεπτό! Υπάρχει τρόπος να το χορηγήσουμε με ένεση ή να κάνουμε κάποιον καθαρισμό; Βλέπετε, ο ιός εισέρχεται στους πνεύμονες και κάνει τεράστια ζημιά. Θα είχε ενδιαφέρον να το ελέγξουμε".

Την στιγμή που οι ΗΠΑ θρηνούν τα περισσότερα θύματα του Covid 19 παγκοσμίως και με τους νεκρούς να πλησιάζουν τις 50.000 ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται να ξεπερνάει κάθε όριο. Μετά τις ενέσεις απολυμαντικών δεν δίστασε να προτείνει την έκθεση ασθενών σε υπεριώδη ακτινοβολία, καθώς έρευνες έδειξαν πως ο κορωνοϊός εξασθενεί πιο γρήγορα όταν εκτίθεται στον ήλιο και τη ζέστη.

"Οι ενημερώσεις από τον Τραμπ είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Μποϊκοτάρετε την προπαγάνδα. Ακούστε τους ειδικούς. Και σας παρακαλώ μην πιείτε απορρυπαντικό", ανέφερε μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter ο Ρόμπερτ Ράιχ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.