ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός-Wimbledon: Δεν τα «έβαψαν» και «μαύρα» για την αναβολή - Είχαν ασφάλεια 100 εκατ. λιρών για πανδημία!

Κορωνοϊός-Wimbledon: Δεν τα «έβαψαν» και «μαύρα» για την αναβολή - Είχαν ασφάλεια 100 εκατ. λιρών για πανδημία! - Κεντρική Εικόνα

Πριν από περίπου μια εβδομάδα, οι υπεύθυνοι του δημοφιλούς βρετανικού grand slam Wimbledon ανακοίνωσαν την αναβολή του για πρώτη φορά μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο!

Η ακύρωση του βρετανικού Γκραντ Σλαμ, πάντως, δεν πρέπει να... στεναχώρησε και ιδιαίτερα τους διοργανωτες, καθώς οι Λονδρέζοι είχαν προνοήσει και είχαν ασφαλίσει το τουρνουά σε περίπτωση πανδημίας!

Συγκεκριμένα, αναμένεται να μπουν στα ταμεία του Wimbledon περίπου 100 εκατ. λίρες ήτοι 110 εκατ. ευρώ! Η ασφάλεια θα καλύψει ένα πολύ μεγάλο μέρος των εσόδων του ιστορικότερου τουρνουά τένις στον κόσμο και θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια λίρες.

«Φυσικά και είμαστε τυχεροί που έχουμε την ασφάλεια», δήλωσε ο Richard Lewis, διευθύνων σύμβουλος του All England Club. «Μας βοηθάει, αλλά δεν θα λύσει και όλα τα προβλήματά μας».

Η διοργανώτρια αρχή είχε κάνει ασφάλεια σε περίπτωση πανδημίας το 2003, μετά την έξαρση του SARS. Τότε είχαν μόλις 4 κρούσματα στην Μεγάλη Βρετανία. Αυτή τη φορά ο Covid-19 όμως εξαπλωθεί σε όλη την Αγγλία και έχει προσβάλει χιλιάδες ανθρώπους.