ΕΛΛAΔΑ

Κορωνοϊός: Στους 40 οι νεκροί - Έκτο θύμα από την Καστοριά

Κορωνοϊός: Στους 40 οι νεκροί - Έκτο θύμα από την Καστοριά - Κεντρική Εικόνα

Τους 40 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς το πρωί της Δευτέρας άφησε την τελευταία του πνοή ένας 56χρονος άνδρας από την Καστοριά.

Ο άτυχος 56χρονος νοσηλευόταν επί μια εβδομάδα διασωληνωμένος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Μετά τον θάνατο του 56χρονοι οι νεκροί από κορωνοϊό από την Καστοριά ανέρχονται πλέον στους 6.

Την Κυριακή είχαν χάσει τη ζωή τους άλλοι επτά άνθρωποι στην Ελλάδα με τελευταία μια 79χρονη από τη Λέσβο που είχε εισαχθεί για νοσηλεία το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. 

Tα συνολικά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 1.156, ενώ 52 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο νέος κορωνοϊός στην Ελλάδα, φαίνεται πως χτυπά τις πιο παραγωγικές ηλικίες, με το 47,2% των κρουσμάτων να είναι ηλικίας 40 έως 64 ετών, ενώ το 26,8% προέρχεται από την ηλικιακή ομάδα από 18 έως 40 ετών.

Οι ηλικιωμένοι, που κινδυνεύουν περισσότερο από επιπλοκές, δηλαδή οι άνθρωποι από 65 ετών και πάνω αντιπροσωπεύουν το 23% των κρουσμάτων, αν και ιδανικά αυτό το ποσοστό θα έπρεπε να είναι κάτω από 10% έως μηδενικό.

Τα παιδιά ηλικίας από 0 έως 17 ετών, που λειτουργούν ως ιδιαίτερα μεταδοτικοί φορείς του ιού, ανέρχονται σε ποσοστό μόλις 2.9%, αλλά σε αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι εξετάζονται για τον κορονοϊό πιο σπάνια από άλλες ηλικιακές ομάδες, καθώς κατά κανόνα περνούν ήπια τη νόσο ή με καθόλου συμπτώματα.