ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Koρωνοϊός-σούπερ μάρκετ: Αλαλούμ με τα ωράρια λειτουργίας - Πότε ανοίγουν και πότε κλείνουν οι μεγάλες αλυσίδες

Κρυφές ανατιμήσεις στα σούπερ μάρκετ: Οι 15 κατηγορίες προϊόντων που μπήκαν σε μικρότερες συσκευασίες - Κεντρική Εικόνα

Αλαλούμ επικρατεί με τις ώρες που ανοίγουν και κλείνουν οι διάφορες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, μετά και τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη αλλά και του υφυπουργού του Νίκου Παπαθανάση ότι «από αύριο (σ.σ. από χθες) το ωράριο για τα σούπερ μάρκετ θα είναι 7 το πρωί με 10 το βράδυ τις καθημερινές και 9 το πρωί με 5 το απόγευμα της Κυριακής».

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που είχε, επίσης, προαναγγείλει για χθες ο κ. Γεωργιάδης, δεν έχει αξκόμα εκδοθεί με αποτέλεσμα η κάθε μία αλυσίδα να πράττει κατά το δοκούν. Ελεύθερο ανταγωνισμό έχουμε άλλωστε και ο καθένας ανοίγει την ώρα που επιθυμει. 

Με βάση ρεποτάζ του «Π», η εικόνα είναι η εξής; 

- Τα καταστήματα της μεγαλύτερης από άποψη καταστημάτων αλυσίδας της χώρας λειτουργούν πλέον από 7πμ ως 10μμ τις καθημερινές.

- Τα καταστήματα της Μασούτης ομοίως έχουν υιοθετήσει το νέο ωράριο 7πμ-10μμ.

- Με κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος που επικοινωνήσαμε (Γαλάτσι) η απάντηση ήταν από 7πμ ως 9μμ.

- Με κατάστημα της My Market λάβαμε μια εντελώς διαφορετική απάντηση, για ωράριο ίδιο με αυτό που ίσχυε προ κορωνοϊού, δηλαδή από 8πμ ως 9μμ. 

Αυτή η διαφορετική κατάσταση από αλυσίδα σε αλυσίδα δημιουργεί και ευτράπελα όπως π.χ. η καταγγελία ότι σε κατάστημα της «ΑΒ Βασιλόπουλος» υπήρξε ένταση μεταξύ πελατών που πήγαν να ψωνίσουν μετά τις 9 το βράδυ, και προσωπικού, που δήλωνε ότι «έχει οδηγίες από την διοίκηση να κλείσει στις 9».

Ωστόσο νόμος είναι ότι δημοσιεύεται επισήμως και όχι οι δηλώσεις ακόμα και υπουργών. 

Πηγή topontiki.gr