ΕΛΛAΔΑ

Κορωνοϊός-Γαλάτσι: «Θετικός» βρέθηκε μαθητής - Kλείνουν μέχρι και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Κορωνοϊός-Γαλάτσι: «Θετικός» βρέθηκε μαθητής - Kλείνουν μέχρι και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί - Κεντρική Εικόνα

Με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του στο facebook ο δήμος Γαλατσίου ενημερώνει επισήμως ότι υπάρχει βεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή λυκείου της πόλης.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο δήμος σημειώνει:

«Ένας Δήμος οργανωμένος οφείλει να προστατεύει υπεύθυνα τους κατοίκους του με σωστή ενημέρωση και άμεσες στρατηγικές δράσεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή στο 4ο Γενικό Λύκειο Γαλατσίου.

Συνιστούμε την ψυχραιμία των κατοίκων της πόλης μας και βεβαιώνουμε πως η Δημοτική Αρχή είναι κοντά στους κατοίκους! Μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες αυτής της κατάστασης με σύνεση καθώς βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας και τον ΕΟΔΥ. Από την πρώτη στιγμή άρχισαν να γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες για την ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης της νόσου και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.

Ο Δήμος Γαλατσιου διευκρινίζει για μια ακόμη φορά πως για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων και τα κριτήριά της, την αποκλειστική ευθύνη έχουν τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Υγείας μετά από την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.»

Με βάση αυτή την εξέλιξη ο δήμος Γαλατσίου ανακοίνωσε επίσης ότι από την Τρίτη 10/3 όλοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι νεοτέρας. «Τονίζουμε ότι η απόφαση για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ελήφθη από τον Δήμο αποκλειστικά για προληπτικούς λόγους και ΔΕΝ υπάρχει κάποιο κρούσμα προσβληθέντος από τον νέο κορονοιό που να σχετίζεται με τις συγκεκριμένες μονάδες» εξηγει στην ανακοίνωσή του ο δήμος.

Έκλεισαν όλα τα σχολεία σε Γαλάτσι-Γκράβα

Ήδη από χθες τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας ανακοίνωσε νέα λίστα σχολείων που θα παραμείνουν κλειστά από 9 ως 22 Μαρτίου και σε αυτά συμπεριλαμβάνονταν το 4ο ΓΕΛ Γαλατσίου αλλά και πολλά σχολεία του δήμου, κάποια εκ των οποίων στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα Γκράβας στα Πατήσια. 

Δείτε ποια σχολεία έκλεισαν στην περιοχή: 

- 6ο Γυμνάσιο Γαλατσίου

- 3ο ΓΕΛ Γαλατσίο

- 1ο ΓΕΛ Γαλατσίου (Γκράβα)

- 2ο ΓΕΛ Γαλατσίου (Γκράβα)

- 5ο Γυμνάσιο Γαλατσίου

- 2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου

- 1ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου (Γκράβα)

- 40ο Γυμνάσιο Αθηνών (Γκράβα)

- 22ο ΓΕΛ Αθηνών (Γκράβα)