ΕΛΛAΔΑ

Mαλακοπή: Μαθητές απόγονοι... Μικρασιατών έκαναν αποχή με σύνθημα: «Σύνορα κλειστά, έλεος σε κανέναν»! (Photo)

Mαλακοπή: Μαθητές απόγονοι... Μικρασιατών έκαναν αποχή με σύνθημα: «Σύνορα κλειστά, έλεος σε κανέναν»! (Photo) - Κεντρική Εικόνα

Αίσθηση και ερωτηματικά προκαλεί η πρωτοβουλία μαθητών που μάλιστα προέρχονται από μια περιοχή καθαρά προσφυγική, να προβούν σε αποχή στο σχολείο τους και να αναρτήσουν πανό με σύνθημα "Τρίζουν τα κόκκαλα των ηρώων του '21" και "Σύνορα κλειστά, έλεος σε κανέναν".

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας seleo.gr , η κινητοποίησή έλαβε χώρα τις τρεις πρώτες σχολικές ώρες σε σχολείο της Μαλοκοπής σε ένδειξη συμπαράστασης για τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στον Έβρο για τη φύλαξη των συνόρων.

Είναι τραγικό πάντως έφηβοι και έφηβες να μη δείχνουν... έλεος σε κανέναν, ακόμα και σε μικρά παιδιά που κοιμούνται στις λάσπες και την παγωνιά. 

Κια να σκεφτεί κανείς ότι η Μαλακοπή η οποία αποτελεί συνοικία της ανατολικής πλευράς του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης κατοικήθηκε για πρώτη φορά από Μικρασιάτες πρόσφυγες που έφτασαν εκεί από την Μαλακοπή Καππαδοκίας της Μικράς Ασίας, μετά την Ανταλλαγή Πληθυσμών, την περίοδο 1923-1924. Σε ανάμνηση της πατρίδας τους, ονόμασαν τον συνοικισμό Μαλακοπή.

Πόσα παιδιά άραγε γνωρίζουν κάτι για την καταγωγή τους;