ΕΛΛAΔΑ

Με απόφαση Χρυσοχοΐδη δεν πάνε τα ΜΑΤ στην Τήνο

Με απόφαση Χρυσοχοΐδη δεν πάνε τα ΜΑΤ στην Τήνο - Κεντρική Εικόνα

Προσωρινή εκτόνωση της έντασης στην Τήνο αναμένεται να επιφέρει η απόφαση του υπουργού προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να μην αποσταλούν τελικά διμοιρίες των ΜΑΤ στην Τήνο.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από ανακοίνωση της επάρχου Τήνου, Νατάσσας Δελιγιάννη, τα ΜΑΤ τελικά δεν θα πατήσουν στην Τήνο, μετά από πιέσεις και σειρά παρεμβάσεων, που κατέλεξε στην απόφαση του υπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι στην Τήνο επικρατεί αναβρασμός το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αφορμή ιδιωτική πρωτοβουλία για εγκατάσταση γιγαντιαίων ανεμογεννητριών, οι οποίες όπως αναφέρουν οι κάτοικοι θα αλλοιώσουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα του νησιού και των οικισμών, ενώ παράλληλα δεν θα έχουν καμία ανταποδοτικότητα παρά μόνο να «φουσκώσουν» το πορτοφόλι του επιχειρηματία.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε έντονη φημολογία ότι επρόκειτο να σταλούν διμοιρίες των ΜΑΤ στο νησί με σκοπό τη σύγκρουση με τους ντόπιους, κάτι που προκάλεσε εκρηκτικό κλίμα.

Οι κάτοικοι έχουν προειδοποιήσει για δυναμικές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που απειληθούν με βία.

Μπροστάρης στις κινητοποιήσεις είναι ο Δήμος Τήνου, ενώ στηρίζει η Περιφέρεια, οι δημότες αλλά και πλήθος επισκεπτών του νησιού, διάσημων και μη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της επάρχου Τήνου:

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο για την παρέμβασή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη και την άμεση αντίδρασή του για να αποτραπεί η έλευση των ΜΑΤ στην Τήνο, που είχαν σκοπό τη διευκόλυνση εγκατάστασης των ανεμογεννητριών.

Ο αγώνας συνεχίζεται !!!
Το να μην έρθουν οι δυνάμεις καταστολής είναι μια ενδιάμεση νίκη, δεν είναι όμως η τελική.
Χαίρομαι γιατί ο Υπουργός κατάλαβε ότι οι Τηνιακοί δεν είμαστε καταληψίες εγκαταλελειμμένων κτηρίων, για να επιχειρούν να μας εκδιώξουν από τον τόπο μας και από την προσπάθεια προάσπισής του.

Είμαστε φιλήσυχοι κάτοικοι ενός ευλογημένου τόπου, προικισμένο από το Θεό και τους ανθρώπους, που το μόνο που θέλουμε είναι να τον βρουν αλώβητο οι επόμενες γενιές ή αν πρέπει να υποστούμε κάποια θυσία, να είμαστε κοινωνοί και συμμετέχοντες στην λήψη των αποφάσεων. Δεν πάθαμε κάτι ξαφνικά και βγήκαμε στους δρόμους διακινδυνεύοντας να βρεθούμε εκτεθειμένοι σε αξιόποινες πράξεις. Το μόνο μέλημά μας η διαφύλαξη του νησιού μας και όχι με τοπικιστική διάθεση, αλλά με αντιπαράθεση ορθολογιστικής άποψης και επιχειρημάτων.

Ας πάψουν οι Αρχές να ψάχνουν ομάδες, υποκινητές και διεγέρτες στην Τήνο. Είμαστε ένα νησί που έχει γίνει μια γροθιά, γιατί καταλάβαμε πλέον, ότι όλα όσα κάποιοι βάφτιζαν, για να μας τα πλασάρουν και να είναι αποδεκτά, ως δήθεν «καλές πηγές ενέργειας», δεν είναι. Αλλά ακόμα και αν έχουμε άδικο, ακόμα και αν όσα πιστεύουμε είναι λάθος, ποιά «επένδυση» έχει πετύχει όταν δεν είναι αποδεκτή από τις τοπικές κοινωνίες; ; ; ;»
Συνεχίζουμε τον αγώνα !
ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ !!!!