ΔΙΕΘΝΗ

Ντ. Τραμπ: Νέα 11η Σεπτεμβρίου λόγω των μεταναστών

Ντ. Τραμπ: Νέα 11η Σεπτεμβρίου λόγω των μεταναστών - Κεντρική Εικόνα

Νέες φαρμακερές αιχμές κατά των μεταναστών που βρίσκονται στις ΗΠΑ άφησε την Κυριακή ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, Ντόναλντ Τραμπ, που ανεπίσημα φαίνεται να εξασφαλίζει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι δεν αποκλείει το κύμα μετανάστευσης στη χώρα του να οδηγήσει σε μια τρομοκρατική επίθεση παρόμοια με εκείνη της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του συνδικάτου των εργαζομένων στη συνοριοφρουρά, ο Τραμπ εκτίμησε ότι είναι πιθανό να διαπραχθεί μια επίθεση παρόμοια με αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου και ζήτησε να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην ασφάλεια των συνόρων.

«Θα γίνουν πολλά άσχημα πράγματα. Θα γίνουν επιθέσεις που δεν θα πιστεύατε. Θα γίνουν επιθέσεις από ανθρώπους που, αυτή τη στιγμή, έρχονται στη χώρα μας», υποστήριξε ο Τραμπ.

Ο μεγιστάνας των ακινήτων έχει προκαλέσει επανειλημμένα σάλο με τις τοποθετήσεις του στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας σχετικά με τους μουσουλμάνους, τις γυναίκες, αλλά και τη μετανάστευση. Μεταξύ άλλων, έχει προτείνει να ανεγερθεί ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό που θα πληρώσει η μεξικανική κυβέρνηση, καθώς και να επιβληθεί «προσωρινή» απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε όλους τους μουσουλμάνους.