ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στην ελληνική κάνναβη επενδύουν δύο σουηδικές εταιρείες

Στην ελληνική κάνναβη επενδύουν δύο σουηδικές εταιρείες - Κεντρική Εικόνα

Οι Σουηδικές εταιρείες «Aureum Life Investments AB» και «Oboya Horticulture Industries AB», ανακοίνωσαν την υπογραφή μεταξύ τους, συμφωνίας συνεργασίας για την καλλιέργεια και παραγωγή ιατρικής κάνναβης στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Πολύκαστρο Κιλκίς.

Η Aureum Life, μέσω θυγατρικής της που ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, θα εγκαταστήσει σε έκταση περίπου 6.000 τ.μ., παραγωγική μονάδα για καλλιέργεια και επεξεργασία ιατρικής κάνναβης, μονάδα που θα είναι διαμορφωμένη σε τέσσερις χώρους καλλιέργειας και αποθηκών, με την διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Άνοιξη του 2020.

Όπως αναφέρει το capital.gr, μέσω της αρχικής συμφωνίας συνεργασίας, σύμφωνα με σχετικό report του ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στη Στοκχόλμη, η Aureum Life και η Oboya, στοχεύουν να αυξήσουν τα εμπορικά οφέλη και τις ευκαιρίες για τα δύο μέρη, να ενώ η Aureum Life Investments AB θα υποβάλει στην Oboya, το αργότερο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2020, τα απαραίτητα αναλυτικά έγγραφα, τον εξοπλισμό και τα καλλιεργητικά συστήματα της συγκεκριμένης μονάδας.

Η Aureum Life Investments AB, που είναι η πρώτη σουηδική εταιρεία με κλινική εστίαση στην ιατρική κάνναβη και δραστηριοποιείται στην έρευνα, παραγωγή και πώληση ιατρικής κάνναβης, έχει ένα ευρύ πλάνο παραγωγικής ανάπτυξης.

Πρώτος παραγωγικός σταθμός, σύμφωνα με το report του ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στη Στοκχόλμη, είναι το Κιλκίς, ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες καλλιεργητικές μονάδες στη Ζιμπάμπουε και τη Σουαζιλάνδη (φθινόπωρο 2020), την Ουρουγουάη (άνοιξη 2021) και στη συνέχεια στην Ολλανδία ή στην Πορτογαλία.

Η Oboya Horticulture Industries AB είναι προμηθευτής και κατασκευαστής πρώτων υλών για την κηπουρική και τα τεχνικά συστήματα για την καλλιεργητική βιομηχανία, ενώ παράλληλα καθώς είναι εγκατεστημένη σε πολλές χώρες.