ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης - Κεντρική Εικόνα

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, μετά τις αντιδράσεις για τις λαθροχειρίες στο βιογραφικό του, οι οποίες προκάλεσαν μεγάλο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες.

Σε δήλωσή του, ο ίδιος υποστηρίζει ότι δέχτηκε προσωπικές επιθέσεις με σκοπό τον αποπροσανατολισμό και την υπονόμευση του έργου του.

Από το Μέγαρο Μαξίμου έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση.

Αναλυτικά η δήλωση του Αντώνη Διαματάρη:

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.
Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός είχε βρεθεί στο επίκεντρο σκληρής κριτικής το τελευταίο διάστημα, λόγω του βιογραφικού στο οποίο αρχικά εμφανιζόταν κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Columbia.

Μετά τις αποκαλύψεις αναγκάστηκε να το αφαιρέσει από το βιογραφικό του.

Ο ίδιος, ως εκδότης της γνωστής ομογενειακής εφημερίδας ακροδεξιών απόψεων «Εθνικός Κήρυξ» είχε αντιμετωπίσει ξανά κριτική το 2013, όταν είχε δημοσιευθεί διαφήμιση που εμφάνιζε δικαιωμένους τους πραξικοπηματίες, αλλά και τον ίδιο τον Γεώργιο Παπαδόπουλο.

Ο Αντώνης Διαματάρης έχει υπογράψει κείμενο (το 2017 με αφορμή τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα )στο οποίο δεν παρέλειπε να κάνει λόγο για «μάλλον καλοπροαίρετους» χουντικούς που ήταν «τραγικά απροετοίμαστοι».

Επίσης, παρά το ασυμβίβαστο, ο ίδιος εμφανίζεται σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» ως Chief Executive Officer στην εταιρεία National Herald INC, όσο και στην εταιρεία Diamataris Properties LTD, αντικείμενο της οποίας είναι οι κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις, ενώ καταχώριση που τον αφορά υπάρχει και στο ελληνικό ΓΕΜΗ, σε εταιρεία με την επωνυμία «Εθνικός Κήρυξ της Νέας Υόρκης Ελλάς, μονοπρόσωπη ΕΠΕ».