ΔΙΕΘΝΗ

Αυτή η εταιρεία θα έχει τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο

Αυτή η εταιρεία θα έχει τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο - Κεντρική Εικόνα

Από 1,6 ως 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια: αυτή αναμένεται να είναι η χρηματιστηριακή αξία της συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία θεωρείται ότι σύντομα θα ξεπερνά με άνεση «κολοσσούς» όπως η Apple, η Αmazon και η Microsoft, οι οποίες έχουν φθάσει κεφαλαιοποίηση του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Πρόκειται για την εθνική πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας Saudi Aramco, η οποία, σύμφωνα με τον Independent, αναμένεται να πουλήσει τον ερχόμενο μήνα περίπου το 1,5% του μετοχικού της κεφαλαίου στο χρηματιστήριο του Ριάντ.

Από την πώληση των μετοχών η εταιρεία αναμένεται να μαζέψει ποσό περίπου 20 δισεκατομμυρίων λιρών Αγγλίας, ενώ, κατά τα φαινόμενα, ο στόχος που είχε θέσει ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Μοχαμέντ μπιν Σαλμάν, για κεφαλαιοποίηση περίπου 2 τρισ. δολαρίων φαίνεται να απομακρύνεται.

Η Saudi Aramco είναι η εταιρεία που παράγει το περισσότερο πετρέλαιο στον κόσμο, φθάνοντας τα 11,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ενώ το ποσό που θα συγκεντρωθεί από την πώληση των μετοχών, θα διοχευτευτεί σε ταμείο για τη σταδιακή απαγκίστρωση της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας από το πετρέλαιο.