ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα καταστήματα Jumbo: «Κατεβάζει στροφές» στην Ελλάδα, «πατάει γκάζι» στη Ρουμανία

Πάτρα: Το Jumbo επιχείρησε να «σπάσει» το κλείσιμο – Είχε βγάλει και πρόγραμμα... εργασίας! - Κεντρική Εικόνα

Nέο κατάστημα ετοιμάζει η  Jumbo στη Μυτιλήνη, μετά το πρόσφατο που άνοιξε στην Κατερίνη. Με βάση τις αποφάσεις της πρόσφατης γενικής συνέλευσης των μετόχων, η επέκταση της αλυσίδας στη Μυτιλήνη (όπου ήδη διέθετε παρουσία μέσω συνεργάτη) εντάσσεται το πλάνο ανάπτυξης στην Ελλάδα, το οποίο πλέον έχει κατεβάσει "ταχύτητα" καθώς επιταχύνεται η ανάπτυξη δικτύου στη Ρουμανία. 

Στην εγχώρια αγορά η αλυσίδα διαθέτει ήδη δίκτυο 52 καταστημάτων. Το business plan του Ομίλου προβλέπει πως στην Ελλάδα (όπως και στην Κύπρο και στην Βουλγαρία) θα πραγματοποιείται η προσθήκη ενός καταστήματος ανά διετία. Η διοίκηση έχει εξηγήσει πως στην παρούσα φάση το δίκτυο φυσικών καταστημάτων καλύπτει τις ανάγκες της αγοράς και πως "ταβάνι" αποτελούν τα 55 σημεία πώλησης.

Στο πλαίσιο αυτό, θα δοθεί βάρος στην περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού καταστήματος (e-jumbo). Με βάση τα τελευταία παρουσίαση της εταιρείας (Οκτώβριος 2019), στην Ελλάδα πραγματοποιείται το 62% των πωλήσεων του ομίλου και προέρχεται το 55% της προ φόρων κερδοφορίας.

Μεγάλο βάρος στην ανάπτυξή της δίνει η Jumbo στη Ρουμανία. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Jumbo, Απόστολος Βακάκης, η πορεία ης αλυσίδας της Ρουμανίας αποτέλεσε έκπληξη για την εταιρεία. Σήμερα από τη ρουμανική αγορά προέρχεται το 16% των εσόδων και το 20% των προ φόρων κερδών, με τα ποσοστά να αυξάνονται σταθερά.To δίκτυο στη Ρουμανία σχεδιάζεται να φτάσει τουλάχιστον τα 22 καταστήματα την επόμενη τετραετία, με απώτερο στόχο το δίκτυο της Ρουμανίας να φθάσει σταδιακά αυτό της Ελλάδας.