ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φρουζής στην Προκαταρκτική: Με πίεζε η Τουλουπάκη να «δώσω» πολιτικά πρόσωπα

Υπόθεση Novartis: Ο Άρειος Πάγος ζητεί την κατάθεση Φρουζή - Κεντρική Εικόνα

Ολοκληρώθηκε η πρώτη κατάθεση του πρώην «ισχυρού άνδρα» της Novartis Ελλάς, Κωνσταντίνου Φρουζή στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, ο Κ. Φρουζής αποκάλυψε συνομιλίες που είχε με την εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ε. Τουλουπάκη.

«Σε άτυπη συνάντηση που ζήτησε η κ. Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018 μου είπε ότι έχουν συντριπτικά στοιχεία σε βάρος μου και να μπω σε καθεστώς προστασίας για να μιλήσω για τα 10 πολιτικά πρόσωπα» φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να δήλωσε ο κ. Φρουζής.
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Φρουζής είπε για την κ. Τουλουπάκη ότι «ήθελε να συναντηθούμε άτυπα. [...] Συναντηθήκαμε στην Λουκάρεως στην εισαγγελία με άλλα έξι άτομα. Μου πρότεινε επίμονα να κάνω χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας αρκεί να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα. Μου είπε "δεν εννοώ να μιλήσετε απλά" δηλαδή να μην καταθέσω όσα γνωρίζω, αλλά κάτι άλλο».
 
Ο κ. Φρουζής φέρεται να είπε ότι δέχθηκε και απειλές προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων της κυρίας Τουλουπάκη καθώς ανέφερε: «Mου είπαν ότι έχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον μου. Τους απάντησα να τα βγάλουν άμεσα στην επιφάνεια. Επέμειναν ζητώντας μου να καταθέσω για την υπόθεση των δέκα πολιτικών. Ηταν ένας μοχλός πίεσης».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φρουζής κατά την έναρξη της τοποθέτησής του ανέφερε: «Σας ευχαριστώ που με καλέσατε να καταθέσω μετά από τόσο καιρό. Τα πρώτα δημοσιεύματα ήταν το 2016. Πέρασαν τρία χρόνια και κράτησα μια στάση θεσμική. Απέφυγα την δημοσιότητα. Ταλαιπωρήθηκα και υφίσταμαι bullying. Δεν ήμουν "φαρμακάς"».
 
Φέρεται, δε, να υποστήριξε ότι τον Φεβρουάριο του 2017 μετά τα δημοσιεύματα πραγματοποίηθηκε έλεγχος των αρχών στο σπίτι του. «Τότε άρχισα να καταλαβαίνω τι "παίζει". Πήραν ακόμα και το λάπτοπ του γιού μου. Εγινε έλεγχος χωρίς να υπάρχει έκθεση. Δεν ξέρω καν ποιοι με έλεγξαν. Φεύγοντας μου είπαν "δεν βρήκαμε τίποτα" ενώ δεν υπήρξε και έκθεση κατάσχεσης».
 
Ο κ. Φρουζής φέρεται να ανέφερε ότι μετά τον έλεγχο στην οικεία του ακολούθησε άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών ενώ επισήμανε ότι δημοσιεύματα συγκεκριμένων εφημερίδων λειτουργούσαν ως προπομπός όσων θα ακολουθούσαν. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο κ. Φρουζής επανέλαβε ότι εως σήμερα δεν έχει κληθεί για εξηγήσεις από κανένα ανακριτικό η δικαστικό όργανο. Ο κ. Φρουζής θα συνεχίσει την κατάθεσή του την Πέμπτη.