ΕΛΛAΔΑ

Η βίλα 544 τ.μ. του Ψυχάρη στο Παλαιό Ψυχικό γλίτωσε το... σφυρί, αλλά για την ώρα (Photos)

Η βίλα 544 τ.μ. του Ψυχάρη στο Παλαιό Ψυχικό γλίτωσε το... σφυρί, αλλά για την ώρα (Photos) - Κεντρική Εικόνα

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά την περασμένη Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, ο πλειστηριασμός της βίλας του πρώην εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, με επισπεύδουσα την Alpha Bank.

Κι αυτό γιατί Παναγιώτης Ψυχάρης, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, κατέθεσε αίτηση ανακοπής, ζητώντας να διορθωθεί η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης και κατ’ επέκταση η τιμή της ιδιοκτησίας. 

Η βίλα εμβαδού 544 τ.μ., που θα εκπλειστηριαζόταν προς 2,4 εκατ. ευρώ, βρίσκεται σε οικόπεδο 3,4 στρεμμάτων, διαθέτει εξώστες 208 τ.μ. και αποτελείται από playroom περίπου 100 τ.μ., υπόγειο 158 τ.μ., ισόγειο 141 τ.μ. και πρώτο όροφο 140 τ.μ. Συνοδεύεται ακόμη από δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης τμήματος οικοπέδου 308 τ.μ.

Σύμφωνα με το capital.gr, η ιδιοκτησία βρίσκεται στις οδούς Σερεπετζή, Δόλασικ και Περσέως 2Α στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.

Στην αίτηση ανακοπής αναφέρεται ότι οι προσφερόμενες τιμές πώλησης όμοιων ακινήτων στην ίδια περιοχή είναι πολύ υψηλότερες, με τον πρώην εκδότη να έχει πετύχει, ήδη μία φορά, την βελτίωση της τιμής πρώτης προσφοράς της ιδιοκτησίας, από 1,9 εκατ. ευρώ σε 2,4 εκατ. ευρώ. 

Όπως εξάλλου, αναφέρεται στην αρχική αίτηση ανακοπής, οι προσφερόμενες τιμές πώλησης γειτονικών κατοικιών κυμαίνονται από 3.700 ευρώ έως 9.500 ευρώ ανά τ.μ. αναλόγως της θέσης

Η βίλα Ψυχάρη, κατά πληροφορίες, συγκεντρώνει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από εταιρείες που αναζητούν κατοικίες στο Παλαιό Ψυχικό. Δεν είναι τυχαίο ότι τον Σεπτέμβριο του 2018  οι τέσσερις ημιτελείς οριζόντιες ιδιοκτησίες της εταιρείας Koumbas Development του Γιώργου Κούμπα στην οδό Αγίου Δημητρίου 62 στο Παλαιό Ψυχικό, είχαν πωληθεί σε τίμημα, κατά 900 χιλ. ευρώ, σε σύγκριση με την τιμή εκκίνησης.

Σημειώνεται ότι 460 πρώην εργαζόμενοι του ΔΟΛ εξακολουθούν και παραμένουν απλήρωτοι - δεν έχουν εισρπάξει ούτε τα δεδουλευμένα μηνών, ούτε τις αποζημιώσεις τους - παρά το γεγονός οτι έχουν περάσει δύο και πλόεν χρόνια από την απόλυσή τους