ΕΛΛAΔΑ

Νέα επιχείρηση ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια σε δύο υπό κατάληψη κτίρια (Photos)

Νέα επιχείρηση ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια σε δύο υπό κατάληψη κτίρια (Photos) - Κεντρική Εικόνα

Νέα αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί σε δύο υπό κατάληψη κτίρια.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν σε κτίριο στην οδό Σπύρου Τρικούπη ενώ το άλλο βρίσκεται στη Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ένα από τα δύο κτίρια στα οποία έχουν αναπτυχθεί οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται στο κτίριο όπου τον Απρίλιο Λιμενικοί είχαν δεχθεί επίθεση από ομάδες αγνώστων, μετά από έλεγχο που έκαναν για υποθέσεις ναρκωτικών.

Στο κτίριο της Σπύρου Τρικούπη 57, περισσότεροι από τριάντα αλλοδαποί διέμεναν στο κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη στην οδό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση του κτιρίου είναι σε πλήρη εξέλιξη. Οι αλλοδαποί πρόκειται να οδηγηθούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο κτίριο, στο οποίο διεξάγεται επιχείρηση, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού, βρέθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, ένας αλλοδαπός. Σημειώνεται, ότι πρόκειται για το κτίριο όπου είχαν δεχθεί επίθεση άνδρες του Λιμενικού Σώματος τον περασμένο Απρίλιο κατά τη διάρκεια επιχείρησής τους για τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών.

Η επέμβαση των λιμενικών και το φιάσκο

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο όταν λιμενικοί είχαν μπει για έλεγχο σε ένα από τα δύο κτίρια στα οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή αστυνομική επιχείρηση σε εξέλιξη, είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με ομάδες αγνώστων οι οποίοι είχαν προτεταμένα τα όπλα τους και τους φώναξαν «αστυνομία, ακίνητοι».

Τα στελέχη του Λιμενικού είχαν πιστέψει προσωρινά πως απέναντί τους είχαν πράγματι αστυνομικούς, όπως άλλωστε είχε συμβεί και σε επιχειρήσεις στο παρελθόν και μάλιστα κάποιοι από αυτούς φέρονται να φώναξαν προς το μέρος των ενόπλων «συνάδελφοι είμαστε», ενώ άλλοι επιχείρησαν να δείξουν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο «ατύχημα».

Μόνο όταν ένας από τους δράστες κόλλησε το πιστόλι στον κρόταφο του λιμενικού κατάλαβαν ότι απέναντί τους δεν είχαν αστυνομικούς αλλά ενόπλους με εχθρικές διαθέσεις.