ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου" εντάσσεται η Ολυμπία Οδός

Ανέπαφες συναλλαγές μέσω μηχανημάτων POS ή πομποδεκτών στις ηλεκτρονικές λωρίδες - Κεντρική Εικόνα

«Η κατασκευή σύγχρονων και ασφαλών οδικών αξόνων, όπως είναι η ‘Ολυμπία Οδός', αποτελεί απόλυτη ανάγκη και ζητούμενο για τη Δυτική Ελλάδα», τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την επίσκεψή του στο ΣΕΑ Ψαθοπύργου και στο κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας Ρίου, με αφορμή την καμπάνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου».

Όπως πρόσθεσε ο περιφερειάρχης, «μόνο μέσα από την ολοκλήρωση τέτοιου είδους οδικών αξόνων μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο, είτε αυτό έχει να κάνει με την οδική ασφάλεια, είτε με τις συνδυασμένες μεταφορές, τελικά δηλαδή με την ίδια την ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα».

Παράλληλα σημείωσε ότι «περιφερειακή αρχή θα υπερασπιστεί το δικαίωμα των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού των οδικών μεταφορών για την περιοχή». Στο ΣΕΑ Ψαθοπύργου βρέθηκαν επίσης, η υπεύθυνη επικοινωνίας της διαχειριστικής αρχής του επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», Χριστίνα Δρίτσα, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Ολυμπίας Οδού», Παναγιώτης Παπανικόλας. Από την πλευρά της, η Χριστίνα Δρίτσα ανέφερε ότι «για εμάς αυτό το έργο είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομών μεταφορών της τελευταίας εικοσαετίας, γιατί αποτελεί βασικό τμήμα του κύριου διευρωπαϊκού οδικού δικτύου της χώρας και κατ' επέκταση και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επίσης, η Χριστίνα Δρίτσα παρατήρησε ότι «δίνεται η δυνατότητα μέσω της σύνδεσης με το λιμάνι της Πάτρας, της περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής, μέσω των θαλάσσιων μεταφορών».

Ο Παναγιώτης Παπανικόλας, σημείωσε ότι «το έργο αυτό δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα χωρίς τη χρηματοδοτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και την άριστη συνεργασία μας με τα στελέχη των αρμόδιων διαχειριστικών αρχών». «Η κατασκευή της Κορίνθου - Πατρών», συνέχισε, «επισφράγισε την οριστική αλλαγή σελίδας σ΄ ένα δρόμο που είχε χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο επικίνδυνους στην Ευρώπη», προσθέτοντας ότι «δέσμευσή μας προς όλους, είναι ότι η ‘Ολυμπία Οδός' θα συνεχίσει να λειτουργεί με αξιοπιστία και υπευθυνότητα».

Τέλος, σημειώνεται ότι η καμπάνια «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου», στοχεύει στην ανάδειξη των έργων που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα και η «Ολυμπία Οδός», είναι ένα από τα συνολικά 40 έργα από ολόκληρη την Ευρώπη που επιλέχθηκαν να προβληθούν στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας.