ΕΛΛAΔΑ

Σε αργία τα αδέρφια Ψωμιάδη από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για τα «45άρια»

Σε αργία τα αδέρφια Ψωμιάδη από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για τα «45άρια» - Κεντρική Εικόνα

Σε αργία τέθηκαν από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του δήμου Θεσσαλονίκης «Δύναμη Πολιτών» Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο αδελφός του, δημοτικός σύμβουλος, Διονύσης Ψωμιάδης.

Η αποκεντρωμένη διοίκηση παρέδωσε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσο Τσαβλή, τις αποφάσεις με τις οποίες τίθενται σε αργία τα αδέλφια Ψωμιάδη, που εξελέγησαν δημοτικοί σύμβουλοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαϊου.

Οι συγκεκριμένοι περιοριστικοί όροι, όπως αναφέρει το reader.gr, μπήκαν εξαιτίας της υπόθεσης για τα «45άρια».

Πρόκειται για έργα προϋπολογισμού ως 45.000 ευρώ, την εποχή που ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ήταν Νομάρχης Θεσσαλονίκης. 

Η κατηγορία αφορά, 456 έργα επί των ημερών της διοίκησης Ψωμιάδη, που φαίνεται να κατατμήθηκαν για να ανατεθούν απευθείας και με πρόχειρους διαγωνισμούς.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το ελληνικό Δημόσιο φέρεται να ζημιώθηκε από το 2005 ως το 2010 με 4 εκατ. ευρώ. 

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, θα έχει 47 αντί για 49 συμβούλους, καθώς δεν προβλέπεται αντικατάστασή τους.

Αν τα δυο αδέλφια αθωωθούν, τότε θα επιστρέψουν κανονικά στα καθήκοντά τους. Αν από την άλλη καταδικαστούν, η ποινή της αργίας θα μετατραπεί σε οριστική έκπτωση από το αξίωμα και τότε θα αντικατασταθούν από τους επιλαχόντες του ψηφοδελτίου.