ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Θα έχουμε τακτοποιήσει τα προαπαιτούμενα πριν τη συνεδρίαση του EuroWorking Group στις 29 του μήνα

ΥΠΟΙΚ: Θα έχουμε τακτοποιήσει τα προαπαιτούμενα πριν τη συνεδρίαση του EuroWorking Group στις 29 του μήνα - Κεντρική Εικόνα

Τις επόμενες ημέρες και πριν από τη συνεδρίαση του Euro Working Group στις 29 Σεπτεμβρίου θα έχουν «τακτοποιηθεί» τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία έως το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, υποστηρίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, που επικαλείται το ΑΠΕ, σύμφωνα επίσης με τις οποίες, κατά την τρέχουσα εβδομάδα υπήρξε πολλή μεγάλη πρόοδος με τους εκπροσώπους των θεσμών σε όλα τα θέματα.

Ορισμένα τεχνικά ζητήματα που απομένουν (αφορούν το Ταμείο αποκρατικοποιήσεων, την εθελούσια αποκάλυψη κεφαλαίων και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές) θα επιλυθούν τις επόμενες ημέρες. Οι ίδιοι παράγοντες επεσήμαναν στο ΑΠΕ ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ μέσω κινήτρων για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Στο πλαίσιο αυτό θα εξετασθεί και το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού.

Σημειώνεται ότι, οι εκπρόσωποι των θεσμών αναχώρησαν από την Αθήνα, εκτός από την αποστολή του ΔΝΤ που θα παραμείνει και την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την ελληνική οικονομία, βάσει του άρθρου 4 του Ταμείου. Η ενημέρωση αυτή δεν αφορά τη διαδικασία αξιολόγησης στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM.