ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η Άκτωρ αναλαμβάνει την κατασκευή του νέου Leroy Merlin της Λ. Κηφισού

ΑΚΤΩΡ: Οριστικός ανάδοχος για σιδηροδρομικό έργο 573 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία - Κεντρική Εικόνα

Σε μία ακόμη συνεργασία με την αμερικανική επενδυτική εταιρεία ακινήτων Hines προχωράει η Άκτωρ. Η τεχνική εταιρεία, όπως αναφέρουν το Capital.gr, ανέλαβε την κατασκευή του κτηρίου που θα αναπτυχθεί στο οικόπεδο της πρώην κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη, στην Λεωφόρο Κηφισού 60 και την οδό Ηρούς στην Αθήνα (Ακαδημία Πλάτωνος).

Μετά την πώληση, τέλη του 2018, προς περίπου 7 εκατ. ευρώ, του ακινήτου 24 στρεμμάτων από την Blackrock- σχεδίαζε σε αυτό την κατασκευή mall- στην Hines, τα σχέδια της τελευταίας περιλαμβάνουν την ανάπτυξη καταστήματος του γαλλικού ομίλου ιδιοκατασκευών Leroy Merlin. 

Το έργο, το οποίο, κατά πληροφορίες, έχει προϋπολογισμό της τάξης των 15 εκατ. ευρώ, θα υλοποιήσει η Άκτωρ, που συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τη Hines. Η κατασκευαστική εγκαινίασε τη συνεργασία της με την Hines, το 2018, οπότε ανέλαβε την ανακατασκευή του πρώην ξενοδοχείου Athens Ledra - νυν Grand Hyatt Athens.   
 
Το κτήριο

Το υπουργείο Πολιτισμού, επί Μυρσίνης Ζορμπά, έχει εγκρίνει την μελέτη ανέγερσης του καταστήματος δύο ορόφων, που θα διαθέτει ανοιχτό χώρο στάθμευσης στο τελευταίο επίπεδο. Η μελέτη είχε υποβληθεί προς έγκριση από την εταιρεία Hirg, που συνδέεται με τη Hines, με την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να θέτει όρους κατά την ανάπτυξη του ακινήτου. Όπως, για παράδειγμα, ο "επιμερισμός των μεγάλων λευκών επιφανειών των όψεων προκειμένου το κτήριο να συνδιαλέγεται αρμονικά με το χαρακτηρισμένο μνημείο των κλωστηρίων "Λαναρά". 

Το κτήριο θα έχει ανώτατο ύψος 16,24 μέτρων, με την έναρξη υλοποίησης των κατασκευαστικών εργασιών- ύστερα από την εξασφάλιση έγκρισης δόμησης- να τοποθετείται για τα τέλη της χρονιάς-αρχές του 2020.