ΔΙΕΘΝΗ

«Σύρραξη» Apple-Google με επίκεντρο την ασφάλεια

«Σύρραξη» Apple-Google με επίκεντρο την ασφάλεια - Κεντρική Εικόνα

Οι δύο εταιρείες εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις, κυρίως λόγω του ανταγωνισμού τους στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας. Ωστόσο, μια ανακοίνωση της Google για κενό ασφαλείας στα iPhone φαίνεται ότι αναζωπύρωσε την έχθρα, καθώς η Apple αντέδρασε έντονα.

Συγκεκριμένα, όπως είχε γίνει γνωστό, η Google πριν από μερικές ημέρες ανακοίνωσε ότι εντόπισε «εμφύτευμα παρακολούθησης» σε συσκευές iPhone, δηλαδή, ειδικό πρόγραμμα που ήταν σε θέση να συλλέγει δεδομένα από εφαρμογές που χρησιμοποιούσαν οι χρήστες των συσκευών.

Αρχικά η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει τις αποκαλύψεις, ωστόσο, στη συνέχεια εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην Google, κατηγορώντας την ότι «υπερέβαλε» στον τρόπο με τον οποίο παρουσίαζε το πρόβλημα και ότι η ανακοίνωση έγινε έξι μήνες αφότου η Apple είχε φροντίσει να το επιδιορθώσει.

«Η ανακοίνωση της Google δημιουργεί την ψευδή εντύπωση της "μαζικής εκμετάλλευσης" ώστε να "παρακολουθούνται οι ιδιωτικές επικοινωνίες ολόκληρων πληγθυσμών σε πραγματικό χρόνο", προκαλώντας φόβο σε όλους τους χρήστες των iPhone ότι οι συσκευές τους είναι ανασφαλείς. Αυτό δεν ίσχυε ποτέ», τόνισε η Apple, λέγονταςι ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε μόνο σε μερικές συσκευές σε μειονότητα στην Κίνα.

Από την πλευρά της, ωστόσο, η Google επέμεινε ότι τα ευρήματά της ήταν ακριβή και τόνισε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με την Apple για να κάνει τη χρήση του διαδικτύου ασφαλή.