ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκε το εκτεταμένο 10ετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 35 εκατ. της Veridos Ματσούκης

Ολοκληρώθηκε το εκτεταμένο 10ετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 35 εκατ. της Veridos Ματσούκης - Κεντρική Εικόνα

Ολοκληρώθηκε το εκτεταμένο 10ετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 35 εκατ. ευρώ, της εταιρείας εκτυπώσεων εγγράφων ασφαλείας Veridos Ματσούκης ΑΕ και τέθηκε σε λειτουργία μια νέα μονάδα παραγωγής.

Με την επένδυση αυτή, όπως αναφέρει σχετική σημερινή ανακοίνωση, η εταιρία αυξάνει θεαματικά την παραγωγική της ικανότητα - με τα υψηλότερα standards ασφαλείας και με τεχνολογία αιχμής (laser engraving) - σε διαβατήρια, ταυτότητες καθώς και σε άλλα έγγραφα ταυτοποίησης .

Παράλληλα, όπως σημειώνεται, το νέο πρόγραμμα επενδύσεων συνδυάσθηκε και με την στρατηγική απόφαση της μητρικής εταιρίας Veridos, να γίνει η Ελλάδα κομβικό σημείο παραγωγής ταξιδιωτικών εγγράφων υψηλής ασφάλειας για την κάλυψη της παγκόσμιας αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επένδυση υποστηρίχθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με 11 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται, ότι η Veridos Ματσούκης Α.Ε., είναι ο μοναδικός ιδιωτικός φορέας στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, που παράγει ταυτότητες, διαβατήρια, άδειες οδήγησης, κάρτες πολίτη, κάρτες για πρόσφυγες και μετανάστες, μέσα από μια καθετοποιημένη διαδικασία χωρίς να απαιτούνται εισαγωγές υλικών, εκτός από τον μικροεπεξεργαστή (microchip).

«Η εταιρία μας πληροί τα υψηλότερα διεθνή standards για εκτυπώσεις ασφαλείας και διαθέτει τις πλέον αυστηρές διεθνείς πιστοποιήσεις, καθιστώντας τη χώρα μας κέντρο καινοτομίας και τεχνολογιών αιχμής», αναφέρει σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Veridos Ματσούκης Α.Ε., Ευθύμιος Ματσούκης και συμπληρώνει: «Η χρήση νέων τεχνολογικών δεδομένων μέσα από την ολοκλήρωση του εκτεταμένου επενδυτικού προγράμματός μας και τη διασφάλιση διεθνών πιστοποιήσεων, μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε στις κυβερνήσεις όλου του κόσμου έντυπα, που, όχι μόνον είναι κατάλληλα σχεδιασμένα προς αποφυγή παραχαράξεων, αλλά και που η παραγωγή τους διεξάγεται σε ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον με απόλυτη ποιοτική και ποσοτική παρακολούθηση των παραγομένων προϊόντων. Μέσα από τις πιστοποιημένες διαδικασίες, υπάρχει απόλυτος έλεγχος των ποσοτήτων αλλά και της ασφαλούς καταστροφής των κακεκτύπων, ούτως ώστε να μην είναι δυνατή οποιαδήποτε προσπάθεια παράνομης διοχέτευσής τους στην αγορά.»

«Είμαστε υπερήφανοι», υπογράμμισε ο Ευθύμιος Ματσούκης « για το γεγονός ότι όλα αυτά γίνονται στην Ελλάδα, ότι μας εμπιστεύονται περισσότερες από 35 χώρες από την Ευρώπη και απ'όλο τον κόσμο και ότι συνεισφέρουμε με αυτό τον τρόπο στην ανάταση και ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας».