ΕΛΛAΔΑ

Ρόδος: Ντόπιοι είχαν γίνει ο «big brother» του ΣΔΟΕ - Ενημέρωναν καταστηματάρχες για ελέγχους

Ρόδος: Ντόπιοι είχαν γίνει ο «big brother» του ΣΔΟΕ - Ενημέρωναν καταστηματάρχες για ελέγχους - Κεντρική Εικόνα

Την διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης προκειμένου να ερευνηθεί δεόντως το περιεχόμενο κινητών τηλεφώνων από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, παρήγγειλε χθες στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η Εισαγγελέας Υπηρεσίας, σε συνέχεια δικογραφίας, που σχηματίστηκε, εις βάρος δύο ημεδαπών 18 και 19 ετών, οι οποίοι προχθές από μεσημβρινές έως βραδινές ώρες παρακολουθούσαν και κατέγραφαν στελέχη κλιμακίου του Σ.Δ.Ο.Ε., που διενεργούσαν ελέγχους στη Ρόδο, ενημερώνοντας τρίτα πρόσωπα.

Πιο συγκεκριμένα την 23:00 ώρα της 28ης Αυγούστου ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου από κλιμάκιο του Σ.Δ.Ο.Ε., ότι δυο άτομα τα οποία επέβαιναν σε δίκυκλο τούς παρακολουθούσαν κατά την διενέργεια νομότυπων ελέγχων που πραγματοποιούσαν σε καταστήματα-επιχειρήσεις της πόλης της Ρόδου καθώς επίσης και ότι είχαν προβεί και σε βιντεοσκόπηση των υπαλλήλων κατά την διάρκεια αυτών των ελέγχων.

Ενημερώθηκε το κέντρο άμεσης δράσης της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου και Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν το όχημα των υπαλλήλων του κλιμακίου του Σ.Δ.Ο.Ε. επί της οδού Κω και το δίκυκλο, το οποίο τους ακολουθούσε με δύο επιβαίνοντα άτομα τα οποία ακινητοποιήθηκαν και προσήχθησαν.

Ο επικεφαλής του κλιμακίου του Σ.Δ.Ο.Ε. αναγνώρισε τους δύο κατηγορουμένους, ως τα άτομα που παρακολουθούσαν τον ίδιο και τους συναδέλφους του με παράλληλη βιντεοσκόπησή τους από την 13:00 ώρα της 28ης Αυγούστου 2019 όταν διεξήγαγαν νομότυπο έλεγχο σε επιχείρηση στην Μεσαιωνική Πόλη και εν συνεχεία μέχρι και την 23:00 ώρα περίπου της ίδιας ημέρας όπου εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να επιβαίνουν στο δίκυκλο χρώματος μαύρου ιδιοκτησίας του πατέρα του πρώτου κατηγορουμένου.