ΔΙΕΘΝΗ

Χάμοντ: Όποια κίνηση στη βουλή για να εμποδιστεί ένα no-deal Brexit θα πρέπει να γίνει την επόμενη εβδομάδα

Χάμοντ: Όποια κίνηση στη βουλή για να εμποδιστεί ένα no-deal Brexit θα πρέπει να γίνει την επόμενη εβδομάδα - Κεντρική Εικόνα

Οι Βρετανοί βουλευτές που θέλουν να εμποδίσουν μια ενδεχόμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία (το λεγόμενο no-deal Brexit) θα πρέπει να αναλάβουν δράση την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τις εργασίες του κοινοβουλίου από τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Ο Χάμοντ τόνισε ότι πολλοί βουλευτές που εναντιώνονται σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία, ήθελαν να περιμένουν μέσα στον Σεπτέμβριο, πριν αναλάβουν δράση, να δουν κατά πόσον οι προσπάθειες του Τζόνσον να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία αποχώρησης με τις Βρυξέλες θα είναι επιτυχείς.

«Πολλοί συνάδερφοί μου θα προτιμούσαν να περιμένουν…και να κινηθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Αυτό πλέον δεν είναι εφικτό», τόνισε ο τέως υπουργός σε δημοσιογράφους.

«Θα χρειαστεί να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι όταν το κοινοβούλιο ξαναρχίσει τις εργασίες του την ερχόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός Τζόνσον ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι εργασίες του βρετανικού κοινοβουλίου θα διακοπούν τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, δηλαδή δύο εβδομάδες πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, προκαλώντας πολιτική θύελλα.