ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Στη ΔΕΘ τελειώνουν τα ψέματα Μητσοτάκη

Παππάς: Mε Τσίπρα τα πλεονάσματα ήταν στο 2,5%, με Μητσοτάκη στο 3,5% - Κεντρική Εικόνα

«Στη Θεσσαλονίκη αρχίζουν και παίρνουν "σάρκα και οστά" οι στιγμές που τελειώνουν τα ψέματα, διότι ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να μας πει τι θα κάνει με την οικονομική του πολιτική», τόνισε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Κι επειδή θα περιγράψει (ο κ. Μητσοτάκης) τουλάχιστον σε αδρές γραμμές -είναι υποχρεωμένος να το κάνει- τα μέτρα που θα πάρει και πώς θα πορευτεί για την επόμενη χρονιά, αυτό θα ορίσει και το είδος της αντιπολίτευσης, την οποία θα κάνουμε», σημείωσε ο κ. Παππάς, επισημαίνοντας πως «οι συντεταγμένες για το πώς θα ασκήσουμε αντιπολίτευση είναι πολύ συγκεκριμένες και εκκινούν από τις ανάγκες της κοινωνίας να συνεχιστούν οι πολιτικές που εξασφαλίζουν συνοχή».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ του 2019 δεν είναι ο ίδιος με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015. Έχουμε μια κυβερνητική θητεία, έχουμε συσσωρευμένη πείρα, έχουμε μια πορεία διακυβέρνησης, απέναντι στην οποία και ελεγχόμεθα», επισήμανε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός της προοδευτικής παράταξης. Ένας στους τρεις Έλληνες ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο τον μιντιακό πόλεμο και το πολιτικό μέτωπο, το οποίο είχε αναπτυχθεί εναντίον μας. Και από τη θέση της ισχυρής αξιωματικής αντιπολίτευσης και με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας καλούμαστε να κρίνουμε αυτή την κυβέρνηση».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «όλα τα στελέχη μας θα συμβάλουν ούτως ώστε αυτό που με σαφήνεια διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ των εκλογών για την ανάγκη μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ στο κόμμα παράταξης του προοδευτικού χώρου με σαφές στίγμα Αριστεράς, θα τελεσφορήσει».

Σε ό,τι αφορά την πλήρη άρση των capital controls και το σχόλιο από την πλευρά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ότι επρόκειτο για προδιαγεγραμμένη εξέλιξη, ο κ. Παππάς συμφώνησε απολύτως και εξήγησε: «Είναι μόνο 50 ημέρες στη διακυβέρνηση (η Νέα Δημοκρατία). Δεν έχει υπάρξει καμιά πρωτοβουλία νομοθετική ή αλλαγή ευρύτερου οικονομικού κλίματος που να δικαιολογεί τον ισχυρισμό ότι η Νέα Δημοκρατία πιστώνεται την πλήρη άρση των capital controls. Τα στοιχεία που έχουν αξιοποιήσει είναι στοιχεία των καταθέσεων του Ιουνίου και νομίζω ότι είναι αυτονόητο και αντιληπτό σε κάθε άνθρωπο που έχει με τη λογική κάποια σχέση ότι τα πράγματα έτσι έχουν».

Για τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια, ο κ. Παππάς τόνισε: «Μας προξένησε εντύπωση ότι αξιοποιήθηκε μια τέτοιου τύπου επιχείρηση απέναντι σε μάνες και παιδιά για να πουν τι; Από τι ακριβώς "καθαρίζουν" τα Εξάρχεια; Ποιον προσέβαλαν και ποιον ενόχλησαν οι μωρομάνες και τα μωρά τους; Νομίζω ότι ήταν μια εικόνα προσβλητική για μια σύγχρονη ανεκτική δημοκρατία. Υπάρχουν θύλακες, οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπίσουν το νόμο. Κατά τη διάρκεια της δικής μας διακυβέρνησης έγιναν δυο μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες εξάρθρωσαν κυκλώματα ναρκωτικών και θα θέλαμε να ελπίζουμε αυτή να είναι η κατεύθυνση και αυτή τη φορά. Δεν είναι θετικά τα πρώτα δείγματα. Εδώ θα είμαστε και θα τα βλέπουμε».

Κληθείς, δε, να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΑΣΥ, Σταύρου Μπαλάσκα, για την επιχείρηση στα Εξάρχεια, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «θα μπορούσε να του επιστραφεί ο χαρακτηρισμός του συγκεκριμένου κυρίου και θα πρέπει να ελεγχθεί άμεσα πειθαρχικά».

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, σχετικά με τη Super League και την ΕΡΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ΕΡΤ παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις, μπόρεσε κι έκανε ένα πολύ γερό "μπάσιμο" στα αθλητικά γεγονότα. Για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες, ο Έλληνας φίλαθλος μπορούσε, στην ελεύθερη τηλεόραση, να απολαύσει ποδόσφαιρο Super League. Αντί η ΕΡΤ να διευρύνει την επιρροή της και τη δυνατότητα που θα μπορούσε να προσφέρει εξαγοράζοντας τα δικαιώματα και άλλων ποδοσφαιρικών ομάδων για να τα προσφέρει στον Έλληνα φίλαθλο, βλέπουμε ένα πισωγύρισμα προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Είναι απολύτως βέβαιο πως εάν αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πισωγύρισμα θα είναι καθολική η υποχώρησή της την επόμενη χρονιά, δηλαδή ποδόσφαιρο μόνο με συνδρομή».